01 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm müdürlükleri

kentsel dönüşüm müdürlükleri

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Kentsel dönüşümün başladığı günlerde karamsardım, hâlâ karamsarım. Vatandaşın mülkiyet tutkusu ve siyasetin dönüşüme alet edilmesi işleri zorlaştırıyor” dedi...

İstanbul, Bursa ve İzmir'de kentsel dönüşüm müdürlükleri kuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak İstanbul, Bursa ve İzmir'de Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri kurduklarını, bu müdürlüklerin projeleri takip edeceğini belirtti...

Kentsel dönüşüm müdürlüklerine uzmanlar tepkili!

Kentsel dönüşüm müdürlükleri kurulmasıyla ilgili karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Uzmanlar tepkili: Dünya daha fazla demokrasi için yerelleşiyor, biz tersine gidiyoruz...

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Tapu müdürlüklerinde 2 buçuk milyonun üzerinde kimlik doğrulama işlemi yapıldı!

Son dönemde tapu müdürlükleri, bankalar, noterler, sınav merkezleri, belediyeler ve ziyaretçi kabul noktalarında çipli kimlik kartı ile kimlik doğrulama işlemleri yapılıyor.

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden Kırsal kalkınma destekleme programı hibe sonuçları hakkında yayımlama! İşte sonuçlar!

Kırsal kalkınmayı desteklemek için yapılan hibe desteği için başvuru sonuçları açıklandı. İlgili olan illerin Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlüklerinde bu sonuçlar liste olarak yayınlandı.

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri çalışma gün ve saatleri nasıl? İşte 2023 Tapu Müdürlükleri güncel çalışma saatleri

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, 2023 yılı için çalışma gün ve saatleri oldukça merak edilip araştırılmaktadır.

Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT ile dün akşam yaptığı açıklamanın ardından, Türkiye genelindeki SGK müdürlükleri, emeklilik hakkından faydalanmak isteyen vatandaşların adeta akınına uğradı.

Muğla'da tapu şoku: Orman müdürlüğü tapuları tanımıyor!

Türkiye’nin bazı kentlerinde olduğu gibi Muğla’da da vatandaşların atadan kalma tapulu arazi ve evlerine Orman Müdürlükleri tarafından orman alanı içinde kalması sebebiyle “Rıza-en terk edin” şeklindeki yollanan mektuplar vatandaşı şoka uğrattı.

Tapudan randevu alacaklar dikkat! Bu tapu müdürlükleri...

Merakla beklenen 2021 yılı tapu müdürlükleri yıllık işlem yevmiye istatistikleri resmen açıklandı. Açıklanan verilere göre Ankara Çankaya ilk sırada yer aldı.

Tapu müdürlükleri tarafından yapılan ipotek işlemlerinde yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, resmi senet düzenlenmeden yapılacak ipotek işlemlerinde düzenleme yaptı.

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

Sakarya'da kentsel dönüşüm hazırlıkları son aşamada!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada  “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanmasında son aşamaya geldik ve en kısa sürede bakanlığa sunacağız. Sonrasında bakanlığın onaylaması halinde kentsel dönüşüme başlıyoruz” dedi.

kentsel dönüşüm müdürlükleri Haberi

kentsel dönüşüm müdürlükleri


YAKLAŞIK bir buçuk ay önce göreve gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce kentsel dönüşüm sürecinin zorluklarına dikkat çekti. Kentsel dönüşümün siyasete alet edildiğini belirten Bakan Güllüce, “Türkiye’de siyah, kapkara bir siyaset var. İnsanların cebini, hırsını tahrik edip 1 daireye 3 daire alırsın diyorlar. Bunu kimse yapamaz, atıyorlar” dedi. 


1 M2 PEŞİNE DÜŞMEYİN


Türk vatandaşların mülkiyet bağlılığının diğer milletlere göre daha fazla olduğunu belirten Güllüce, “Kimseye hakkında feragat et demiyoruz. Ama gerçekçi isteklerde bulunmak gerek. Ufak hesaplar herkesi üzer. 1 metrekarenin peşine düşmemek gerek. Bazı vatandaşlar kendi arzularını hakları zannediyor” dedi. Kentsel dönüşümde vatandaş rızasının önemine dikkat çeken Güllüce, halkın istediği olmadan dönüşüm yapılamayacağını dile getirdi. Kentsel dönüşüm yasasındaki 3’te 2 kuralını hatırlatan Güllüce, “Çoğunluk kabul edince bazı kesimler bana mahkumsunuz...