01 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm neden yapılır

kentsel dönüşüm neden yapılır

CHP İstanbul Milletvekili Özcan: "Depreme hazırlama diye ortaya atılan kentsel dönüşüm projeleri, deprem odaklı olmaktan çıkmış rantsal dönüşüm projelerine dönüşmüştür" dedi.

Kentsel dönüşüm yaşam düzeyinin yükseltilmesi içindir!

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, “Kentsel dönüşüm projeleri yaşam düzeyinin yükseltilmesini amaçlamalıdır. Bu projeler, ayrıcalıklı imar hakkı sağlama aracı olarak kullanılmamalıdır” diye konuştu.

Hüsnü Uğur: Kentsel dönüşümün temel hedefi korumaktır!

Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Hüsnü Uğur, "Kentsel alanların özelliklerinin bir veya birkaçını yitirdiği zaman şehirlerin fiziksel, sosyal, kültürel ve işlevsel korunması bağlamında kentsel dönüşüm yapılmalıdır" dedi.

Kentsel dönüşümde yüzde 90 yasası çıkmalı!

Mimar Ahmet Erkutoğlu, 3’te 2 yasasının yeterli olmadığını sözlerine ekleyen Erkutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunun yerine ‘yüzde 90’ ismiyle bir yasa tasarısının çıkması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Kentsel dönüşüm neden ada bazında yapılmalı?

Bolu Express Gazetesi'nin köşe yazarlarından Mehmet İşgörücü bugünkü yazısında kentsel dönüşümün neden ada bazında olması gerektiğinden bahsetti. İşte Mehmet İşgörücü'nün o yazısı...

Kentsel dönüşümün asıl gayesi riskli binaları sağlamlaştırmaktır!

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında örnek daireyi gezerek bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşümün asıl gayesinin deprem bölgesinde olan riskli binaları sağlamlaştırmak olduğunu söyledi.

Hacılar'da kentsel dönüşüm projesi meclise tanıtıldı!

Hacılar Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden Mart ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Hacılar'da yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi Meclis Üyeleri'ne tanıtıldı.

İlker Yavuz: Can güvenliği için kentsel dönüşüm!

Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, Isparta'da ' Ne vereceğim, karşılığında ne alacağım ' diyor. Aslında yasaya can güvenliği olarak bakmak lazım" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi, depremde 8 saniyede yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri büyük yıkıma neden oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi depremde sadece 8 saniyede yıkıldı.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi geldi. Peki neden bu şekilde değerlendiriliyor? İşte Şehir Plancıları Odası'nın açıklaması... 

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İlyas Şeker'den Kocaeli için kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaparak, kentsel dönüşüme karşı çıkmanın ölüme neden olduğunu dile getirdi. 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İstanbul'da tartışmalara neden olan Güngören Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde Danıştay tarafından riskli alan kararının iptali sonrasında söz konusu bölgeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'rezerv (yeni) yapı alan' olarak değiştirildi. 

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde sevindiren haber!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, bir süredir gerginliklere neden olan Eyüpsultan Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde hak sahiplerinin tamamıyla uzlaşma sağlandığını dile getirdi. 

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

KİPTAŞ tarafından Alibeyköy Yeşilpınar'da devam eden ve vatandaşın tepkilerine neden olan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

İzmir Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için 10 yıl önce harekete geçildi. Fakat ada bazlı tasarlanan proje üzerinde bir türlü mutabakat yapılamadı. Kentsel dönüşüm için vatandaşın sadece yüzde 10'u ikna edilebildi. Peki Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

Kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Kentsel dönüşüm İzmir ve Türkiye'nin birçok şehrinde acil ihtiyaç. Peki kentsel dönüşüm çalışmaları neden hızlandırılamıyor?

Kentsel dönüşüm mağdurlarından ucuza satılık arsa payı!

İstanbul Fikirtepe’de 9 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm süreci binlerce vatandaşın mağdur olmasına neden oldu. Dönüşümden umudunu kesenler arsa paylarını birer birer satmaya başladı. Bir dönem 10-12 bin liraya kadar çıkan metrekare fiyatları bugün 4-5 bin liradan satılıyor.

Alinur Aktaş'tan kentsel dönüşüm açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Büyükşehir adayı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada, "Bize kentsel dönüşümü yanlış yaptın diyenlere sesleniyorum. Ruhsatları ilçe belediyeleri veriyor. Sen neden ruhsat verdin" dedi. 

kentsel dönüşüm neden yapılır Haberi

kentsel dönüşüm neden yapılır

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, "Depreme hazırlama diye ortaya atılan kentsel dönüşüm projeleri, deprem odaklı olmaktan çıkmış rantsal dönüşüm projelerine dönüşmüştür." dedi.


TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin, Elazığ ve çevre illerdeki deprem riskinin araştırılmasıyla ilgili önergenin, bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.


CHP'li Özcan, öneri üzerinde yaptığı konuşmada, siyasi iktidarın deprem riskini görmezden geldiğini, kentsel dönüşüm projelerinin deprem tehlikesi değil, rant öncelikli olarak hazırlandığını ileri sürdü.


Elazığ ve çevresindeki deprem riskine işaret eden Özcan, kentin böyle bir duruma karşı hazırlıklı olmadığını savundu.


Özcan, Elazığ'a yönelik önlem ve düzenlemelerin köyler de dahil edilerek yeniden ele alınmasını istedi.


Türkiye genelinde depreme yönelik bilinçlenme ve olası bir deprem halinde yapılacaklara ilişkin çalışmaların eksik olduğunu söyleyen Özcan, "Depreme hazırlama diye ortaya atılan kentsel dönüşüm projeleri, deprem odaklı olmaktan...