29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm projesiyle tasarruf

Kentsel dönüşüm projesiyle tasarruf

İdris Güllüce, "Kentsel dönüşüm projesiyle, ülkemize hem ekonomik anlamda büyük bir tasarruf kalemi sağlamış olacağız, hem de afet riskini neredeyse sıfıra indirecek yeni binalar yapacağız" dedi.

İzmir'deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy kentsel dönüşüm alanında kasım ayında tapuların dağıtıldığı söyleyerek, 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut inşa edildiğini kaydetti.

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

Yüz yılın kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek olan mega kent İstanbul'da hemen her ilçede çalışmalar devam ediyor. Peki İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Esenler'de 60 bin konut dönüştürülecek! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından Esenler'deki dev kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve Esenler kentsel dönüşüm projesiyle ilgili tüm merak edilenler...

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili konuştu. Yavaş, "İnşallah 2 yılda yapıp teslim edeceğiz" dedi.

Esenler'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Esenler'deki 56 bin konutun 6 bini kamu ile geriye kalanı ise özel sektör kamu iş birliği ve özel sektör ile şahıslar aracılığıyla yenilendi. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale tarihi belli oldu!

Yapımı yılan hikayesine dönen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için tarih belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili yıl sonuna kadar ihale düzenleyeceklerini söyledi.

Ali Güney: Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kararlıyız!

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili İzmit Belediye Meclisi’nin ortak hareket etmelerinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak Başkan Güney yaptığı açıklamada “Milletimizin beklentilerini karşılayan her adımı sonuna kadar desteklemeye devam edec

Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili çalışmalara başladı. Başkan Zorluoğlu, Çömlekçi hak sahipleri ile bir araya geldi.

Samsun'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'da hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili görüşmelerde bulundu.

Yunusemre'de kentsel dönüşüm kapsamında okullar yenilenecek!

Yunusemre Belediyesi, kentsel dönüşüm projesiyle birlikte proje alanı içerisinde yer alan okulları da yenileyecek. 

Aksaray'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Aksaray’da uzun yıllar boyunca şehirler arası otobüs terminali olarak hizmet veren, daha sonra ilçe, kasaba ve köylere yolcu taşımacılığı yapılan Eski Terminal, Aksaray Belediyesinin kentsel dönüşüm projesiyle tamamen yenilendi.

Nazilli'de kentsel dönüşüm sürüyor!

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Karaçay Mahallesi’nde 100 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili detayları paylaştı.

Kentsel dönüşüm projesiyle tasarruf Haberi

Kentsel dönüşüm projesiyle tasarruf

Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Kentsel dönüşüm projesiyle, ülkemize hem ekonomik anlamda büyük bir tasarruf kalemi sağlamış olacağız, hem de afet riskini neredeyse sıfıra indirecek yeni binalar yapacağız" dedi. 


İdris Güllüce'nin Akşam Gazetesi'ne veridiği röportaj:


Sayın bakan, hoş geldiniz. Kentsel dönüşüm nedir, öncelikle buradan başlayabilir miyiz? 


Kentsel dönüşüm, afet riski altındaki alanlar ve bu alanlar dışında kalan tüm riskli yapıların tespitinin yapılıp kural ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yeni yaşama çevreleri oluşturmak için iyileştirme, tasfiye ve yenilemelerde bulunulması işinin bütünüdür. Bu kapsamdaki kanun, 16 Mayıs 2012 tarihinde Meclis Genel Kurulu'ndan geçerek yasalaşmıştır. 


Kentsel dönüşümde nihai hedef nedir? 


Nihai hedefimiz, herhangi bir afet neticesinde bir daha can kaybı yaşanmamasının sağlanması ve kentlerin sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerine dönüştürülmesidir. 


6.5...