09 / 01 / 2025

kentsel dönüşüm riskli bina yıkımı

kentsel dönüşüm riskli bina yıkımı

Kentsel dönüşüm ile riskli alanlarda yer alan yapılar ile riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun yeni binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım kararı nasıl alınır? Yıkım süreci nasıl işler?

İnşaat mühendisi örnekle açıkladı! Bir çok riskli bina neden kentsel dönüşüm ile yenilenemiyor?

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bir çok riskli binanın neden kentsel dönüşüm ile yenilenemediğini örneklerle açıkladı. 

Didim'deki 1.137 konutluk Sahil Sitesi'nde kentsel dönüşüm adımı: Tabut binalar için riskli yapı kararı çıktı! 

Aydın Didim'de yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşadığı 53 yıllık 1137 konuttan oluşan Sahil Sitesi'ndeki tabut binalarda Didim Belediyesi’nin yıllardır bir adım atmaması sebebiyle kentsel dönüşüm başlatılamıyordu. Bakanlık devreye girdi ve test sonucu binalar riskli yapı ilan edildi. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm için topkeyün çözüm üretilmeli! Yarısı Bizden, İstanbul'da riskli 650 bin bina için teşvik edici oldu!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, yaklaşık 650 bin binanın riskli olduğuna dikkat çekerek, kentsel dönüşüm için topkeyün çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı. İşte o açıklama...

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Türkiye'de 31 milyon ev ve 6 milyon iş yerinin yüzde 20'si riskli! Yapılacak tek şey kentsel dönüşüm! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

Riskli binalarda oturanlar dikkat! Kentsel dönüşüm kredisinde fırsat!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda yaşayan vatandaşlara devlet kredilerde faiz indirimi fırsatı sunuyor. Kentsel dönüşüm konut kredisinde faiz oranı 0.66 olarak belirlendi...

Bursa’da riskli 7 mahalle kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa’da riskli bölge ilan edilen 7 mahalle Elazığ’daki depremden sonra kentsel dönüşümü bekliyor.

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

Riskli kentsel dönüşüm alanları tespit edilmeli!

42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Öncelikli en riskli kentsel dönüşüm alanları ve binaları hızlıca tespit edilmeli'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm sürecinde riskli yapı tespiti ve yıkım süreci!

Avukat Fatma Dilşad Yelken, "Kentsel dönüşüm sürecinde riskli yapı tespiti ve yıkım süreci" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

kentsel dönüşüm riskli bina yıkımı Haberi

kentsel dönüşüm riskli bina yıkımı

Kentsel dönüşüm yıkım kararı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm ile riskli alanlarda yer alan yapılar ile riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun yeni binalar inşa ediliyor.


Bu kapsamda riskli yapılarını yıktırıp, yeniden inşa etmek ve bu süreçte Bakanlığın sunmuş olduğu olanaklardan faydalanmak isteyenler, Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara risk tespiti yaptırabiliyor.


Yapıya risk tespiti yaptırmak için maliklerden biri lisanslı kuruluşlara müracaat edebiliyor. Müracaat için tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi gerekli oluyor. 


Riskli yapılar, 6/3/2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım kararı nasıl alınır?


Riskli yapıların yıkım süreci..

Yapılan tespitler neticesinde Riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri...