15 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm sonrası satışta değer artış kazancı hangi bedelden ödenir

Kentsel dönüşüm sonrası satışta değer artış kazancı hangi bedelden ödenir

Kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapılan dairenin değer artış vergisi hangi bedel üzerinden hesaplanıyor? İşte kentsel dönüşüm sonrası satışta değer artış kazancı vergisi ile ilgili bilgiler...

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Yerel seçim sonrası ilk ziyaretini Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney’e yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğunu ve bunları mahalle mahalle ele alacaklarını söyledi.

Nakliyecilerde kentsel dönüşüm mesaisi başladı! Firmalar 1 ay sonraya gün veriyor!

Ülkemizde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği nakliye firmalarına yaradı. Artan taleplere bağlı şekilde 1 ay sonrasına gün veren bile var...

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Kentsel dönüşüm kredisinde güncel gelişmeler! Tam 3 ayrı destek ödemesi yolda!

Devlet, kentsel dönüşüm projelerine destek sağlamak için üç ayrı planı hayata geçiriyor. Deprem felaketi sonrası etkilenen 11 il ve tüm Türkiye'nin alarm durumuna geçmesiyle birlikte, kentsel dönüşüm konusu daha da acil hale geldi.

Deprem sonrası süreç hızlandı! Kentsel dönüşüm için başvurular fırladı

Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, depremden sonra kentsel dönüşüm başvurularının yüzde 350 arttığını açıkladı. İşte tüm detaylar...

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm tepkisi!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında evsiz kalan vatandaşlar kentsel dönüşüm çalışmaları sebebiyle tepkilerini dile getirdi. 

İzmir Karaburun'da kentsel dönüşüm tepkisi!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında evleri hasar gören Karaburun sakinleri kentsel dönüşüm istediklerini dile getirdi. 

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İstanbul'da tartışmalara neden olan Güngören Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde Danıştay tarafından riskli alan kararının iptali sonrasında söz konusu bölgeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'rezerv (yeni) yapı alan' olarak değiştirildi. 

Kentsel dönüşüm için başvurular nasıl yapılıyor? 

Yaşanan depremler sonrasında riskli yapılarda yaşayan vatandaşlar, binalarının kentsel dönüşüme girmesi için ne yapması gerektiği sorusunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşümde başvurular nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm için gerekli evraklar neler?  İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kaçınılmaz gerçek!

Avukat Senem Kiraz, deprem sonrası kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Senem Kiraz, ağır hasarlı ve yıkılmış binalar için devletin ilk etapta maddi yardım yaptığını dile getirdi. Peki kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm sonrası satışta değer artış kazancı hangi bedelden ödenir Haberi

Kentsel dönüşüm sonrası satışta değer artış kazancı hangi bedelden ödenir

Kentsel dönüşüm sonrası satışta değer artış kazancı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış, riskli binalar yıkılarak yeniden yapılıyor. Yeniden yapılan binalarda, değer artışları söz konusu oluyor.


Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 80 inci maddesine göre arazi ve binaların iktisap tarihinden başlayarak 5 yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı olarak vergiye tabi tutuluyor.


Değer artışında safi kazanç, elden çıkarma karşılığında elde edilen her türlü menfaatlerin tutarından, elden çıkarılan mal ve hakların maliyet bedelleri ile elden çıkarma dolayısıyla yapılan ve satıcının uhdesinde kalan giderlerin ve ödenen vergi ve harçların toplamının (edinim değeri) indirilmesi suretiyle bulunuyor. 


2013 yılı içerisinde elde edilen 9.400 TL tutarındaki değer artış kazancı gelir vergisinden istisnadır. 


Kentsel dönüşüm sonrası satışta değer artış kazancı vergisi..


Örneğin enflasyon endekslemesi yapılırken alım bedeliniz  30.000.-...