28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm Türkiyede nasıl işliyor

Kentsel dönüşüm Türkiyede nasıl işliyor

Hedefinde 7 milyon konut olan kentsel dönüşüm süreci Türkiye'de hala tartışılıyor. Algı süreci devam ederken, çalışmalar da ilerliyor. Peki, riskli ilan edilen alanlarda ve yapılarda devam eden kentsel dönüşüm süreci beklenilen seviyeye ulaştı mı?...

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

Kentsel dönüşüm tüm Türkiye'nin ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Antalya'daki kentsel dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur Yapı tarafından Antalya'da hayata geçirilen dev kentsel dönüşüm projesini yerinde inceledi. 

Konya'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor!

Konya'nın kalbinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kentsel dönüşüm Türkiye için milli dava olmalı!

Çukurova Gayrimenkul Başkanı Tamer Son, Dünya Konut Günü kapsamında deprem gerçeğine dikkat çekti. Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, kentsel dönüşümün Türkiye için milli bir dava olması gerektiğini söyledi.

Niğde'de kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Meram'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, ‘Dönüşüm Meram’ ismiyle kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini, 1. etap olarak çalışılan bölgelerde 2017 yılında inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Soğanlı'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor!

Uzun vadede tüm Bursa için düşünülen kentsel dönüşümün en büyük örneği olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm inşaata can suyu oldu!

Türkiye’de 7 milyon Kahramanmaraş’ta 100 bin dönüm üzerinde alana yapılacak kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Etap etap alınan bölgelerdeki konutlar sahiplerine teslim edilirken, yeni yapılan binaların dönüşümü de devam ediyor.

Adana'da kentsel dönüşüm inşaat sektörünü canlandıracak!

Kentsel dönüşüm Türkiye'de yıkılacağı ilan edilen 7 milyon konut sayısıyla inşaat sektörüne canlılık kazandıracak projelerin sayısının artması bekleniyor.

Bursa Akpınar'da kentsel dönüşüm için imzalar atıldı!

Deprem riskine karşı Bursa'da başlatılan kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor. İnşaat firmasıyla Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği yetkilileri arasında protokol imzalandı.

Kentsel dönüşüm Türkiye için bir devrim!

Areon Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz kentsel dönüşümün Türkiye için adeta bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi. Yılmaz, kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması için uzlaşmacı olmaları gerektiğini bildirdi.

Kentsel dönüşüm Türkiyede nasıl işliyor Haberi

Kentsel dönüşüm Türkiyede nasıl işliyor

Türkiye'de kentsel dönüşüm süreci ne aşamada? Neden yavaş ilerliyor? Kimler risk altında?



Hedefinde 7 milyon konut olan kentsel dönüşüm süreci Türkiye'de hala tartışılıyor. Algı süreci devam ederken, çalışmalar da ilerliyor. Peki, riskli ilan edilen alanlarda ve yapılarda devam eden kentsel dönüşüm süreci beklenilen seviyeye ulaştı mı? 


Dünyadaki örnekler nasıl? Türkiye'nin dönüşüm karnesinde rakamlar ne durumda? Kentsel dönüşüm süreciyle ilgili tüm merak edilenleri Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören'le konuştuk. İşte detaylar...


Bengü Öner: Kentsel dönüşüm süreci şu an hangi aşamada?


Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşüm iki yılını doldurdu. Yaklaşık 20 yıllık bir ömrün başında diyebiliriz ve riskli alan açısından bakarsak emekleme aşamasında, riskli yapı açısından bakarsak koşmaya başladı. Kentsel dönüşümün hedefinde 7 milyon konut ve 25 milyon kişi...