02 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm uygulaması

kentsel dönüşüm uygulaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Kentsel dönüşümde yapılması gerekenler, kamu arazilerinin bu işlere tahsis edilmesi, rezerv alan olarak kullanılması." dedi.

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni dönem başladı. KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın ortaklığıyla start verilen "İstanbul Yenileniyor" uygulaması kapsamında başvurular sona erdi. 

İmar barışına kentsel dönüşüm ayarı!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında imar barışı uygulamasıyla kayıt altına alınan yapılar için güçlendirme çalışmaları yapılacak.

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kentsel dönüşüm uygulaması olan Uzundere Projesi’nin birinci etabındaki 9 bloktan 7'sinin kaba inşaatı  tamamlandı.

İzmir Gaziemir'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir’deki en büyük dönüşüm uygulaması olacak olan Gaziemir Sosyal Konutlardaki kentsel dönüşüm projesi içinde düğmeye basıldı.

Kayseri Anbar Kentsel Dönüşüm Konutları'nın temeli yarın atılacak!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi ve Uygulaması kapsamında Anbar bölgesinde inşa edilecek 260 konutun temeli yarın atılacak. Sosyal konutlar 8 bloktan oluşuyor.

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

TOKİ ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte hayata geçirdiği Beydağı Kentsel Dönüşüm Uygulaması kapsamında yer alan konutların kura çekilişi gerçekleşti.

Mehmet Çerçi kentsel dönüşüm alanlarını inceledi!

Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm uygulamasının yapıldığı İstanbul’da proje alanlarında incelemelerde bulundu.

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Güngören Tozkoparan'da kentsel dönüşüm tepkisi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 20 Eylül tarihinde, Güngören’in Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm uygulamasını ihaleye açtı. Tozkoparan halkı,Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi önünde basın açıklaması yaptı.

Kütahya Simav'da kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ tarafından istimlak edilmesi hususunda Ankara'da yapılan üst düzey görüşmelerde ele alınan Simav'ın bir bölümünde Kentsel Dönüşüm uygulaması için ilçede ilk inceleme gerçekleştirildi.

Melikgazi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm Projesi ve Uygulaması kapsamında Küçükali Mahallesinde 517 dairelik sosyal konutların temelinin 30 Temmuz'da atılacağını söyledi...

kentsel dönüşüm uygulaması Haberi

kentsel dönüşüm uygulaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde çizilecek yeni yol haritası ve kamudaki arazilerin de bu çalışmalara aktarılmasına yönelik AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 


Özhaseki, geçen 4 yıllık süreçte dönüşüm çalışmalarında aksayan noktaları belirlediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Belediyeler bir yerde insanlara ev verirken, hiç para almadan bunu yapmayı tercih ediyorlar. İnsanlar da zaten aynı semtten ve para vermeden ev sahibi olmak istiyorlar. Yani '60 yıllık evimi vereyim, yerine bir lira benden almadan tertemiz yeni ev ver' isteğinde bulunuyorlar. Böyle bir mantıkla gidilince haliyle belediyeler yoğunlukları arttırıyorlar. İnşaat alanı bir semtte bin metreyse, belediye bunu 2 bin metreye, 10 bin metreyse 20 bin metreye çıkarıyor. Yarısını müteahhite, yarısını da vatandaşa vermek için. Müteahhit bedelini karşılama cihetiyle böyle düşünüyor."


Özhaseki, bunun birçok...