07 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde binanın güçlendirilmesi kararı

kentsel dönüşümde binanın güçlendirilmesi kararı

Kentsel dönüşümde riskli yapılar yıkılırken, ekonomik ömrü tamamlanan kimi binalarda ise güçlendirme uygulanıyor. Peki, güçlendirmeye üçte iki (2/3) çoğunluk ile mi karar verilecek? Kentsel dönüşümde güçlendirme kararı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde yıkım maliyeti 5 milyar TL!

Yıkım Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bulut, kentsel dönüşümde toplam 80-100 bin arasında binanın yıkılıp dönüştürüldüğünü belirterek,"Yıkım bütçesi 5 milyar lira seviyesinde." dedi.

Çömlekçi kentsel dönüşümde 42 binanın yıkımına başlandı!

Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında Esentepe Mahallesi’nde 42 binanın yıkımına başlandı. Yıkımın tamamlanmasıyla birlikte birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 126’ya ulaşacak.

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine yüzde 4 faiz desteği!

6.5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşümde konut edinme kredisine yıllık yüzde 4, iş yeri edinme kredisine yüzde 3 faiz desteği verilecek.Faiz desteği bankalardan 31 Aralık'a kadar alınacak krediler için uygulanacak.

Kentsel dönüşümde büyük yenilik!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde 6.5 milyon binanın yıkılacağı kentsel dönüşümde yeni bir stratejiyi hayata geçiriyor. Artık sadece kendi evinde ikamet edenlere 18 ay boyunca kira yardımı verilecek.

Kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tespit edilir?

Kentsel dönüşüm kapsamında bir yapının yıkılabilmesi için, söz konusu bir binanın riskli alan olarak tespit edilmiş olması gerekiyor.Peki,kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tespit edilir?

Kentsel dönüşümde tahliye süresi!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tahliye süresi kaç gündür? İşte kanun esasları..

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde örnek ilçe Ümraniye!

Çevre ve Şehircilik Bakan İdris Güllüce, NTV'de katıldığı canlı yayın programında, Türkiye'de gerçekleştirilen kentsel dönüşümü anlattı ve Ümraniye Belediyesi'nin kentsel dönüşümde yaptığı çalışmaları örnek gösterdi.

Ankara'da kentsel dönüşümde turuncu masa kolaylığı!

Ankara'da kentsel dönüşümde turuncu masa kolaylığı sağlanıyor. Kurulan Turuncu Masa sayesinde Ankara İl Müdürlüğüne yapılan yoğun başvurularda hem vatandaş bekletilmeyecek hem de sistemli çalışmalar yapılarak Kentsel Dönüşüm faaliyetleri hız kazanacak.

Ali Orkun Ercengiz: Kentsel dönüşümde halkın rızasının alınması şart!

Burdur'da kentsel dönüşümün projesinin uygulanacağı Tepe, Sinan ve Karasenir Mahallesi sakinleri Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i makamında ziyaret etti. Ercengiz Kentsel dönüşümde halkın rızasının alınması şart dedi...

Kat karşılığı ve kentsel dönüşümde KDV sorunu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz bugün yazdığı makalesinde kat karşılığı ve de kentsel dönüşümde KDV sorununu ele aldı. Ve işte o makale...

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde tarihi yapının korunması lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması gerektiğini söyledi. Güllüce. Bursa ' da kentsel dönüşümün zor olduğuna işaret etti.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması gerektiğini söyledi. Güllüce. Bursa ' da kentsel dönüşümün zor olduğuna işaret etti...

Kentsel Dönüşümde Belediyelerin mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilmeyecek!

Mecliste kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Kentsel Dönüşümde Belediyelerin mülkiyetine geçen gayrimenkuller hiçbir şekilde haciz edilemeyecek...

kentsel dönüşümde binanın güçlendirilmesi kararı Haberi

kentsel dönüşümde binanın güçlendirilmesi kararı

Kentsel dönüşümde güçlendirme kararı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde riskli yapılar yıkılırken, ekonomik ömrü tamamlanan kimi binalarda ise güçlendirme uygulanıyor. Malikler, yapıları hakkında güçlendirme kararı alıp, sunulan güçlendirme kredisinden faydalanabiliyor.


Peki, riskli yapı olarak tespit edilen bir binanın maliklerinden biri veya bir kaçı güçlendirme yapılmasını talep ederse, güçlendirmeye üçte iki (2/3) çoğunluk ile mi karar verilecek? Kentsel dönüşümde güçlendirme kararı nasıl alınır?


6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsedilmesine rağmen, güçlendirme kararının kat maliklerinin ne kadarının oyu ile alınması gerektiği hususunda herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. 


Bu yüzden, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’na tabi olan bir binada güçlendirme konusunda bu Kanun’a göre hareket edilmesi gerekmektedir. 


Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 19 uncu maddesine göre, bir binada güçlendirme yapılabilmesi için ya “bütün kat maliklerinin beşte...