03 / 01 / 2025

kentsel dönüşümde devlet kira yardımı

kentsel dönüşümde devlet kira yardımı

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahibi ile kiracılara devlet bir takım finansal destekler sunuyor. Peki, kentsel dönüşümde devlet desteği nedir? Kentsel dönüşümde finansal destekler nelerdir?

Kentsel dönüşümde kira yardımı almanın şartları!

Kentsel dönüşümde riskli binası olan ve yıkılan hak sahipleri Devlet tarafından sunulan finansal desteklere müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımını kimler alabilir? 

Kentsel dönüşümde devlet desteği süresi uzatıldı!

Kentsel dönüşümde devlet desteği 2018 yılında da sürecek. Kamu ve özel bankalarda ortalama yüzde 1.20 seviyesindeki 120 ay vadeli kredi faizinin yüzde 0.41-0.33’ünü yine devlet üstlenecek. 

Kentsel dönüşümde konut kredisi nasıl hesaplanır?

Kentsel dönüşüm için alınacak kredinin faiz oranında devlet desteği faiz oranı ile bankaların uyguladığı faiz oranları birbirinden farklıdır. Kentsel Dönüşümde Konut Kredisi Hesaplanma yöntemlerinin doğru seçilmesi gerekir

Kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümden yararlanan, riskli binaların mal sahiplerine devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Bu destek arasında faiz desteği yer alıyor. İşte, kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

İbrahim Halil Öcalan: Antalya kentsel dönüşümde geride kaldı!

Antalya’nın kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getiren İbrahim Halil Öcalan, “Antalya’da 100. Yıl, Deniz ve Santral Mahallesi gibi birçok bölge ufacık bir depremde yıkılabilecek yapılara sahip. Bir an önce devlet teşviki arttırılmalı” diye konuştu.

Kentsel dönüşümde maddi yardım nasıl alınır?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşümde maddi yardım nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde zenginleşme aracı algısını yıkmak gerekiyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, kurum olarak kentsel dönüşümde sosyal devlet kimliğiyle çok daha aktif rol alacaklarını, bunun için İstanbul ofisini büyütüp, ekibi güçlendirdiklerini söyledi.

Kentsel dönüşümde devlet yardımı nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli yapıların yıkımı ve yeniden inşası için çalışmalar yapılıyor. Bu süreçte yıkılan yapıların sahiplerine devlet finansal destek sağlıyor. Peki, kentsel dönüşümde devlet yardımı nelerdir?

Kentsel dönüşümde devlet desteği nedir?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahibi ile kiracılara devlet bir takım finansal destekler sunuyor. Peki, kentsel dönüşümde devlet desteği nedir? Kentsel dönüşümde finansal destekler nelerdir?

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira veya kredi yardımı yapıyor. Bir daire için en fazla 100 bin TL kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

kentsel dönüşümde devlet kira yardımı Haberi

kentsel dönüşümde devlet kira yardımı

Kentsel dönüşümde devlet desteği nedir?

Kentsel dönüşümde, riskli alanlarda yer alan riskli binalar tespit edilerek, yapıların yıkımı ve yeniden inşası için çalışmalar yapılıyor. Bu süreçte riskli binası yıkılan hak sahibi ile kiracılara devlet bir takım finansal destekler sunuyor. Peki, kentsel dönüşümde devlet desteği nedir?


KİRA YARDIMI:

Anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabilir.


Kira yardımı aylık 600 Türk Lirasını, yardım süresi ise, 18 ayı geçemez.


Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncellenir.

Yapılacak kira yardımının ilk beş aya...