01 / 04 / 2025

Kentsel dönüşümde evi yıkılan kiracı kira yardımı için nasıl başvuracak

Kentsel dönüşümde evi yıkılan kiracı kira yardımı için nasıl başvuracak

Kentsel dönüşüm sürecinde kiracı, kira yardımı almak için ne yapmalı? Kiracı mağdur olmamak için kira yardımını nasıl alacak? İşte Kentsel dönüşümde kiracı için kira yardımı nasıl alınır? sorusunun cevabı...

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Gaziantep Şehitkamil kentsel dönüşümde örnek oluyor!

İpekyolu çevresinde evi veya arsası kentsel dönüşümle istimlak edilen ailelere, şartsız kurasız Seyrantepe konutlarında daire alma hakkı sunan Şehitkamil Belediyesi, vatandaşları kentsel dönüşümde mağdur etmeyerek ev sahibi yapıyor.

Kentsel dönüşümde yaşanılan sıkıntılar raporlandı!

Kentsel dönüşüm alanlarında yaşanan sıkıntılar roparlarla sunuldu.Şehir plancısı Faruk Göksu, "Kentsel dönüşümde evi dönüşen de dönüşüm alanından ev alan da mutsuz" dedi. 'Kentsel Vizyon Platformu çerçevesinde '10 Proje Onlarca Etki' programı hayata geçir

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası!

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası yaşanıyor. Gediz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasin Sezer, Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin'le 2 bin dava dosyasını inceledi.

Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin ' Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık' dedi.

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira veya kredi yardımı yapıyor. Bir daire için en fazla 100 bin TL kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları!

Kentsel dönüşümde, riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa ediliyor. Peki yıkılan binadaki işyeri kiracılarına ne olacak? İşte kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları...

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Kentsel dönüşümde evi yıkılan kiracı kira yardımı için nasıl başvuracak Haberi

Kentsel dönüşümde evi yıkılan kiracı kira yardımı için nasıl başvuracak

Kentsel dönüşümde kiracı için kira yardımı nasıl alınır?



Kiracılar İçin Kira Başvurusunda İstenen Belgeler;


-        Nüfus cüzdanı fotokopisi


-        Riskli yapı bildirimi (tapu müdürlüğü tebligatı örneği)


-        Riskli binada oturulduğuna dair nüfus müdürlüğünden alınmış adrese dayalı nüfus kayıt örneği veya üzerine kayıtlı su, elektrik, doğalgaz faturası (son 3 aya ait)


-        Yeni taşınılan adrese ait nüfus müdürlüğünden alınmış adrese dayalı nüfus kayıt örneği


-        Başvuru formu (Riskli yapı EK-2) ve (Riskli alanı EK-2)



Başvuru formu



İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜNE 

Aşağıda bilgileri bulunan ve ARAADNET yazılımında …………………. yapı kimlik 

numaralı binamız 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında 

Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmiş olup, Afet Riski Altındaki Alanların 

Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama...