04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde evi yıkılan kiracı kira yardımı için nasıl başvuracak

Kentsel dönüşümde evi yıkılan kiracı kira yardımı için nasıl başvuracak

Kentsel dönüşüm sürecinde kiracı, kira yardımı almak için ne yapmalı? Kiracı mağdur olmamak için kira yardımını nasıl alacak? İşte Kentsel dönüşümde kiracı için kira yardımı nasıl alınır? sorusunun cevabı...

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Gaziantep Şehitkamil kentsel dönüşümde örnek oluyor!

İpekyolu çevresinde evi veya arsası kentsel dönüşümle istimlak edilen ailelere, şartsız kurasız Seyrantepe konutlarında daire alma hakkı sunan Şehitkamil Belediyesi, vatandaşları kentsel dönüşümde mağdur etmeyerek ev sahibi yapıyor.

Kentsel dönüşümde yaşanılan sıkıntılar raporlandı!

Kentsel dönüşüm alanlarında yaşanan sıkıntılar roparlarla sunuldu.Şehir plancısı Faruk Göksu, "Kentsel dönüşümde evi dönüşen de dönüşüm alanından ev alan da mutsuz" dedi. 'Kentsel Vizyon Platformu çerçevesinde '10 Proje Onlarca Etki' programı hayata geçir

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart!

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ' Ulaşım planını da düşünüyoruz. Halkımız endişe etmesin.Başlattığımız çalışmayı yakında kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümde evi yıkılan kiracı kira yardımı için nasıl başvuracak Haberi

Kentsel dönüşümde evi yıkılan kiracı kira yardımı için nasıl başvuracak

Kentsel dönüşümde kiracı için kira yardımı nasıl alınır?



Kiracılar İçin Kira Başvurusunda İstenen Belgeler;


-        Nüfus cüzdanı fotokopisi


-        Riskli yapı bildirimi (tapu müdürlüğü tebligatı örneği)


-        Riskli binada oturulduğuna dair nüfus müdürlüğünden alınmış adrese dayalı nüfus kayıt örneği veya üzerine kayıtlı su, elektrik, doğalgaz faturası (son 3 aya ait)


-        Yeni taşınılan adrese ait nüfus müdürlüğünden alınmış adrese dayalı nüfus kayıt örneği


-        Başvuru formu (Riskli yapı EK-2) ve (Riskli alanı EK-2)



Başvuru formu



İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜNE 

Aşağıda bilgileri bulunan ve ARAADNET yazılımında …………………. yapı kimlik 

numaralı binamız 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında 

Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmiş olup, Afet Riski Altındaki Alanların 

Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama...