01 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde finansal planlama

Kentsel dönüşümde finansal planlama

Lal Gayrimenkul Değerleme Kurumsal Değerleme Müdürü, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, Şehir Plancısı M. Erinç Barış kentsel dönüşüm projelerinde matematiksel ve finansal modellemenin önemini anlattı.

Kentsel dönüşümde reyting sistemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor. İhmal ve hatalardan kaynaklanan faciaların önüne reyting sistemi ile geçilecek. Buna göre, afet riskleri etkilediği nüfusun büyüklüğü, mali ve finansal gereksinim kriterleriyle puanlanacak.  İşte reyting sisteminin detayları...

Kentsel dönüşümde kira yardımı almanın şartları!

Kentsel dönüşümde riskli binası olan ve yıkılan hak sahipleri Devlet tarafından sunulan finansal desteklere müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımını kimler alabilir? 

Kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Gayrimenkulü kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar Bakanlığın sunmuş olduğu bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

7 soruda kentsel dönüşümde kiracı hakları 2017!

Kentsel dönüşümde kiracılara da mağdur olmamaları adına bazı finansal destekler sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde kiracıların hakları nelerdir? Kiracılara ne gibi yardımlar yapılır?

Kentsel dönüşümde gecekonduların durumu!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını yıktıran malik, kiracı ve ayni hak sahiplerine birtakım finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde gecekonduların durumu nedir? Gecekondu sahiplerine yardım yapılır mı?

Kentsel dönüşümde kira yardımı kalkıyor mu?

Kentsel dönüşüm ile ev veya işyeri yıkılan kimseler, devletin sunduğu kira ve kredi gibi finansal desteklerin birinden yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı kalkıyor mu?

Kiracılar kentsel dönüşüm finansal desteklerden yararlanabilir mi?

Kentsel dönüşümde ev veya işyeri yıkılan hak sahiplerine kredi ve kira gibi birtakım yardımlar sunuluyor. Peki, kiracılar kentsel dönüşüm finansal desteklerden yararlanabilir mi? Yararlanamaz mı?

Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Kentsel dönüşümde bazı finansal destekler sağlanıyor. İşte, Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümden yararlanan, riskli binaların mal sahiplerine devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Bu destek arasında faiz desteği yer alıyor. İşte, kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümde maddi yardım nasıl alınır?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşümde maddi yardım nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde hisseli tapu sahiplerine kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan taşınmaz mal sahiplerine kira yardımı dahil birtakım finansal destekler yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde hisseli tapu sahiplerine kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde iki ev için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde riskli binasını yıktıran hak sahipleri, devletin sunduğu finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, iki evinizin yıkıldığını farz edelim. Kentsel dönüşümde iki ev için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde devlet yardımı nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli yapıların yıkımı ve yeniden inşası için çalışmalar yapılıyor. Bu süreçte yıkılan yapıların sahiplerine devlet finansal destek sağlıyor. Peki, kentsel dönüşümde devlet yardımı nelerdir?

Kentsel dönüşümde finansal planlama Haberi

Kentsel dönüşümde finansal planlama

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDE MATEMATİKSEL VE FİNANSAL MODELLEMENİN ÖNEMİ

Ülkemizde gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerekse belediyeler tarafından temelde, afet ve yerel zemin risklerinden kaynaklanacak zararların minimize edilmesi ve kentsel yaşam standartlarının yükseltilmesi amaçlı olarak Kentsel Dönüşüm çalışmaları yapılmaktadır. Son dönemde de bu çalışmaların hız kazandığı görülmektedir. Bu çalışmalar kanun ve yönetmeliklerle disipline edilmeye çalışılmış, zaman içerisinde de değişiklik ve yenilemelere maruz kalmıştır. Günümüzde de halen çalışmalar sürmekte ve uygulama esnasında birçok eksiklikler ve değişmesi gereken önemli noktalar tespit edilmektedir. Bu sorunlar hakkında konunun uzmanları tarafından çalıştaylar, seminerler ve kongreler düzenlenerek tartışılmaktadır.

Kentsel Dönüşüm denildiğinde akla ilk gelen ekonomik ömrünü tamamlamış ve depreme dayanıksız yapılardan kurtulmak ve daha modern ve estetik yapılara kavuşmak veya sürdürülebilir, sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir yaşam çevrelerinin oluşması...