03 / 01 / 2025

kentsel dönüşümde hangi binalar yıkılacak

kentsel dönüşümde hangi binalar yıkılacak

Kentsel dönüşüm uygulamalarının başlaması ile vatandaşların "Kentsel dönüşümde evim ne olacak?" kaygısı da arttı. Peki kentsel dönüşümde hangi binalar yıkılacak? İşte kentsel dönüşümde yıkılacak evler...

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün önemi de bir kez daha anlaşıldı. Peki evini dönüştürmek isteyenler için hangi teşvik ve destekler veriliyor? İşte kentsel dönüşüm teşvik ve destekleri...

4 soruda kentsel dönüşümde vergi avantajları!

Kentsel dönüşüm kapsamında ev ve işyeri yıkılan hak sahiplerine sunulan avantajlar arasında vergi muafiyeti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde hak sahipleri hangi vergi ve harçları ödemeyecek?

15 soruda kentsel dönüşümde kira yardımı ödeme şartları!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binası yıkılan ev sahipleri Bakanlık tarafından sunulan kira yardımından yararlanabiliyor. Peki, kira yardımı hangi koşullarda verilir? İşte 15 soruda kentsel dönüşümde kira yardımı ödemeleri şartları..

İstanbul'da hangi ilçeler kentsel dönüşümde?

6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile birlikte “Kentsel Dönüşüm” kavramı gündeme gelmiştir. Peki İstanbul'da hangi ilçeler kentsel dönüşümde?

Kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde belirtilen vergi ve harçlar kentsel dönüşümde ödenmiyor. Peki, kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

Kentsel dönüşümde kredi en çok hangi bankalardan çekildi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü, 19 Aralık 2014 tarihi itibariyle kentsel dönüşümde kullanılmak üzere kredi çekilen bankaların dağılımını yayınladı.

Kentsel dönüşüm hangi harçlardan muaf?

Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesi uyarınca bazı vergi ve harçlar kentsel dönüşümde ödenmiyor. Peki, kentsel dönüşüm hangi harçlardan muaf?

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

kentsel dönüşümde hangi binalar yıkılacak Haberi

kentsel dönüşümde hangi binalar yıkılacak

Kentsel dönüşümde hangi binalar yıkılacak?

Kentsel dönüşümde "riskli alan" olarak ilan edilen bölgelerdeki riskli yapılar yıkılacak. Riskli yapıların, yani yıkılması gereken yapıların tespiti öncelikle yapı maliklerince, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılacaktır.  


Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler; sermayesinin en az yüzde kırkı kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan şirketler; depremden korunma, deprem zararlarının azaltılması ve deprem mühendisliğinin gelişmesine katkıda bulunmak gibi konularda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları; 29/6/2001 tarihli ve 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanuna göre Bakanlıktan izin belgesi almış yapı denetimi kuruluşları ve laboratuvar kuruluşları ile mimarlık ve mühendislik hizmetleri veren ve 27/1/1954 tarihli ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu uyarınca büro tescilini yaptırmış kurum ve kuruluşlar, müracaatları hâlinde Bakanlığımızca lisanslandırılmaktadır. 


Ayrıca, verilen süre içerisinde...