02 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde iş güvenliği ve sağlığı

Kentsel dönüşümde iş güvenliği ve sağlığı

Adana'nın Kentsel dönüşüm süreci, sürece nasıl hazırlandığı, Kentsel dönüşümün Adana ekonomisine katkısı ve çözüm önerilerinin tartışıldığı "Şehrin Geleceği Geleceğin Şehri" Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi Adana 2015 de konuşmacıları ile de gündem yaratt

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, yeni kentsel dönüşüm düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde pek çok yeniliğin geldiğini belirten Demir, megakent için öncelikli ilçeleri de açıkladı. İşte o ilçeler...

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

Türkiye'de olası depremlere karşın kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı. İşte yeni dönüşüm için 4 kritik adım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için artık son 4 güne girildi. Pek çok kişinin başvurduğu kampanya 31  Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Riskli olan apartmanların kentsel dönüşüm sürecinde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Kimi malikler dönüşüme itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Tuzla Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşma sağlandı!

8 senedir devam eden İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşmaya varıldı. 

Kentsel dönüşümde sürpriz değişiklik!

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

Ali Engin: Kentsel dönüşümde halkın dediği olacak!

CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, Kentsel dönüşüm için yetki Narlıdere Belediyesi'ne verilmiş ancak bölgenin imar planları onaylanmamış. İlk işim planların onaylanması için çalışmak olacak" diye konuştu.

Ali Engin: Kentsel dönüşümde halkın dediği olacak!

CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin yaptığı açıklamada, “Kentsel dönüşümde halkın dediği olacak. Sizin istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayacağım. Eğer bir rant oluşacaksa, bunu halk paylaşacak” dedi.

Samsun Canik, kentsel dönüşümde örnek ilçe oldu!

Samsun Canik Belediyesi, ilçeyi son 5 yılda hayata geçirdiği projelerle geliştirdi. 15 yılda sosyal kültürel ve ekonomik dönüşümün sağlandığı ilçe kentsel dönüşümde örnek ilçe oldu.

Kentsel dönüşümde 7 değişiklik!

Avukat Şenol Saltık, kentsel dönüşümde dün itibariyle yürürlüğe giren çok önemli yasal değişikliklerle ilgili yazı kaleme aldı...

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için teklif verildi!

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi...

Kentsel dönüşümde iş güvenliği ve sağlığı Haberi

Kentsel dönüşümde iş güvenliği ve sağlığı

'Şehrin Geleceği Geleceğin Şehri' Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi Adana Seyhan Otelinde gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının katkı sağladığı, Adana'nın önde gelen dernek, kurum, kuruluş ve firmaları da desteklediği zirvede Adana'da kentsel dönüşüme küçük bir yol haritası çıkartılması hedeflendi. 


YILDIZ TEKNİK ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ 


A Sınıfı İş Güvenliği UzmanıMühendisi Ahmet Yıldız "KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ" konusunda çok önemli hususlara dikkat çekti. Yıldız "Şehrin Geleceği Geleceğin Şehri" Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesine konuşmacı olarak katıldığı toplantıdaki açıklamalarında "Kentsel dönüşüm bildiğiniz gibi; bozulma ve çökme olan kentsel alanın ekonomik, toplumsal, fiziksel ve çevresel koşullarının kapsamlı ve bütünleşik yaklaşımlarla iyileştirilmesine yönelik olarak uygulanan strateji ve eylemlerin bütününü ifade ediyor. 

Yapılacak tüm uygulamaların temelinde, iş güvenliği ve sağlık konularında bilgili personelin çalıştırılması esastır. Personel,...