30 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde ne kadar kira yardımı yapıldı

kentsel dönüşümde ne kadar kira yardımı yapıldı

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine ödenen kira yardımı 811 milyon, ilgili idarelere sağlanan kaynak ise 500 milyon liraya ulaştı.

Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardımı ne kadar oldu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm kapsamın da kira, tespit, faiz desteği vermeye devam ediyor. 2015 yılında Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları 455 lira ile 735 lira arasında değişiyor.

Kentsel dönüşümde 400 milyon TL kira yardımı yapıldı!

2015 yılının Nisan ayına ilişkin son verilere göre 70 bin 759 binaya ilişkin risk tespiti yapıldı. Bu kapsamda da 208 bin 273 konuta karşılık 398 milyon liralık kira yardımında bulunuldu.

Kentsel dönüşüm kapsamında 50 milyon lira kira yardımı yapıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında 50 milyon lira kira yardımı yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin afet riski taşıyan bölgelerinin dönüşümünün vatandaşların can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümde 28.5 milyon lira kira yardımı yapıldı!

Kentsel dönüşümün yıllık bilançosuna göre, yaklaşık 4 bin hektarlık alanda 163 bin birim konut riskli ilan edildi; hak sahiplerine 28,5 milyon lira kira yardımı yapıldı

İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? Murat Kurum açıkladı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? İşte Murat Kurum'un konu ile ilgili o açıklamaları...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için artık son 4 güne girildi. Pek çok kişinin başvurduğu kampanya 31  Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki İslambey Mahallesi’nde 7 sene önce “Evlerinizi 3 yıl sonra teslim edeceğiz” denilerek başlatılan kentsel dönüşümde henüz sona gelinemedi. Peki Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Riskli olan apartmanların kentsel dönüşüm sürecinde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Kimi malikler dönüşüme itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Meram Şükran Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya Meram Belediyesi tarafından Şükran Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümde çalışmalar devam ediyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mahallenin kentsel dönüşümle cazibe merkezi haline geleceğini açıkladı.

Kentsel dönüşümde reyting sistemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor. İhmal ve hatalardan kaynaklanan faciaların önüne reyting sistemi ile geçilecek. Buna göre, afet riskleri etkilediği nüfusun büyüklüğü, mali ve finansal gereksinim kriterleriyle puanlanacak.  İşte reyting sisteminin detayları...

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümde çuvallamış alanlar var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümde devam eden ne yazık ki, tabiri caizse ‘çuvallamış’ alanlar var. Bunları tamir etmeye çalışıyoruz" dedi.

Yüksek riskli binalar kentsel dönüşümde öne alınmalı!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sucuoğlu, İstanbul'da yüksek risk tespit edilen binaların kentsel dönüşümde öne alınması gerektiğinin altını çizdi...

Kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Gayrimenkulü kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar Bakanlığın sunmuş olduğu bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde uzmanlar ne diyor?

Habertürk köşe yazarlarından Mimar Esin Tümer, bugünkü yazısında "Kentsel dönüşümde söz uzmanların." başlıklı yazısını kaleme aldı...

Kentsel dönüşümde müteahhite para verilir mi?

Kentsel dönüşümle alakalı merak devam ediyor. En çok merak edilen soru ise kentsel dönüşüm için verilen evde yapılacak masrafların ne olacağı. Peki kentsel dönüşümde müteahhite para ödenir mi?

7 soruda kentsel dönüşümde kiracı hakları 2017!

Kentsel dönüşümde kiracılara da mağdur olmamaları adına bazı finansal destekler sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde kiracıların hakları nelerdir? Kiracılara ne gibi yardımlar yapılır?

kentsel dönüşümde ne kadar kira yardımı yapıldı Haberi

kentsel dönüşümde ne kadar kira yardımı yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 31 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında Türkiye genelinde 295 bin riskli konut bulunuyor. Riskli alan ilan edilen bölgelerdeki konut sayısı ise 410 bin. Risk grubundaki toplam 705 bin konut ile ilgili dönüşümü tamamlanan ve devam eden projeler bulunuyor.


Bakanlık, risk taşıyan ya da riskli alan içinde bulunan konutlardaki 179 bin 442 hak sahibine bugüne kadar 811 milyon 218 bin 901 lira kira yardımı yaptı.


Bakanlık ayrıca 4 bin 449 hak sahibine 8 milyon 393 bin 235 liralık faiz destekli kredi imkanı sağladı. Riskli alan dönüşüm projelerinin hazırlanmasına yönelik yetki devredilen idarelere bakanlıkça sağlanan kaynak miktarı ise  499 milyon 503 bin 522 liraya ulaştı.


2023...