03 / 01 / 2025

Kentsel dönüşümde nüfus

Kentsel dönüşümde nüfus

Kentsel dönüşüm nüfusu rekor kırıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir yılı aşkın süredir devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları, büyük şehirlerin nüfusu kadar insana ulaştı...

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

2 milyon kişi kentsel dönüşümde!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yaklaşık 2 yıl önce ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüme dahil olan nüfus sayısı 2 milyonu buldu. Risk tespitinde ilk sırayı İstanbul aldı.

Türkiye'de kentsel dönüşüme dahil olan nüfus sayısı 2 milyona ulaştı!

Türkiye ’ yi depreme karşı sağlam binalarla donatmak amacıyla yaklaşık iki yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına dahil olan nüfus sayısı 2 milyonu buldu.

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde nüfus Haberi

Kentsel dönüşümde nüfus

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl 5 Ekim'de başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında Bakanlar Kurulu, bugüne kadar ülkenin çeşitli yerlerinde toplam 6 bin 753 hektar alanı riskli ilan etti. Bu alanlarda ise 367 bin 522 konut ve iş yerinin yer aldığı 162 bin 442 bina bulunduğu tespit edildi. 

Riskli ilan edilen alanlar, şu kentlerde yer aldı: "Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Niğde, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Yalova." Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar da vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yaptıkları incelemelerde, 58 bin 649 konut ve iş yerinin riskli olduğuna karar verdi. 

Büyükşehir...