04 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde sınırlı ayni hak sahibi olanlara konut verilir mi

kentsel dönüşümde sınırlı ayni hak sahibi olanlara konut verilir mi

Kentsel dönüşümde maliklere, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlara birtakım yardımlar yapılıyor. Kentsel dönüşüm yardımları kapsamında kiracılara konut verilir mi? İşte kentsel dönüşümde konut ve işyeri verilmesi..

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Kentsel dönüşümde sınırlar yeniden belirleniyor. "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi" TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın sona eriyor!

Pek çok kişinin başvuru yaptığı Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın resmen sona eriyor. İşte söz konusu kampanya ile ilgili merak edilen detaylar...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için artık son 4 güne girildi. Pek çok kişinin başvurduğu kampanya 31  Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 122 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na ilişkin olarak yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 122 bin başvuru geldiğini söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nın şu an için İstanbul'da olduğunu belirterek, kampanyaya 485 bin başvuru yapıldığını söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bir günde 28 bin 795 başvuru geldi! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası için şu ana kadar yapılan başvuru sayısı açıklandı. Peki Yarısı Bizden kampanyasına kaç bağımsız birim için başvuru geldi? İşte o rakamlar...

'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası' 20 soruda tüm detaylarıyla! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası, 20 soruda tüm detaylarıyla açıklandı. İşte Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili merak edilenler...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

Kentsel dönüşümde hukuki süreç nasıl ilerliyor?

2020'de yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Depremde zarar gören binalar için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren avukat Senem Kiraz kentsel dönüşümde hukuki sürecin önemini anlattı. 

kentsel dönüşümde sınırlı ayni hak sahibi olanlara konut verilir mi Haberi

kentsel dönüşümde sınırlı ayni hak sahibi olanlara konut verilir mi

Kentsel dönüşümde konut ve işyeri verilmesi!

Kentsel dönüşüm kapsamında, riskli alanlarda yer alan riskli yapılar tespit edilerek, bu yapıların malikleri ve kiracıları tarafından tahliye edilerek yıkılması, yerine sağlam yapıların yapılması öngörülüyor.


Kentsel dönüşümde maliklere, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlara birtakım yardımlar yapılıyor. Kentsel dönüşüm yardımları kapsamında kiracılara konut verilir mi? Kentsel dönüşümde kiracılara işyeri verilir mi?


Kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olanlara konut ve işyeri verilmesi ile ilgili esaslar, Kentsel dönüşüm kanunu uygulama yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olanlara konut ve işyeri verilmesi


MADDE 14 – 

(1) Uygulama alanındaki taşınmazların ve uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine konut veya işyeri verilmesinden sonra, arta kalan konut veya işyerlerinin bulunması hâlinde, belirtilen yapılarda kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olarak,...