02 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde taşınma yardımı

kentsel dönüşümde taşınma yardımı

Kentsel dönüşümden faydalanan ve bağımsız bölümü tahliye eden kimselere yapılan yardımlar arasında taşınma yardımı da yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar 2015!

Kentsel dönüşümde taşınma yardımı var mı?

Kentsel dönüşümden yararlanan kimselere yapılan finansal yardımlar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde taşınma yardımı var mı? Kentsel dönüşümde taşınma yardımı nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm taşınma yardımları...

Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü çalıştayı 8 Şubat'ta!

Deprem Güçlendirme Derneği tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle yapılacak olan "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştayda, güçlendirmenin önemi konuşulacak.

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde asbest riski yönetmeliği TBMM gündeminde!

Kentsel dönüşümde asbest riskine karşı hazırlanan yönetmelik çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih dönemi başladı!

Kentsel dönüşümde artık müteahhidin üçüncü kişilere borcundan dolayı vatandaşların taşınmaz mülklerine haciz ve tedbir uygulanmaması sağlandı. Kentsel dönüşüm projelerinin yarım kalmaması için tek taraflı fesih dönemi başladı...

Kentsel dönüşümde kira yardımı 2 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı uygulamalı kılavuzunu açıkladı. 2 Mayıs'tan itibaren kentsel dönüşümde kira yardımı alınabilecek.

Kentsel dönüşümde ev sahipleri para öder mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak belirlenen taşınmaz mallar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa edilebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde ev sahipleri para öder mi?

Kentsel dönüşümde çözüm tarafların iş birliğinde!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım: "Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere tüm paydaşlar kentsel dönüşümde hızlı ve etkin çözüm için çalışıyor" dedi.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli düzenlendi!

Adana Barosu ve İnşaat Mühendisler Odası (İMO)Adana Şubesi nin ortaklaşa düzenlediği "Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç" başlıklı Panel ve Forum yapıldı.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli 24 Mayıs'ta!

TMMOB ve İMO Adana Şubesi ve Adana Barosu, “Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç” paneli 24 Mayıs Salı günü saat 14.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Mamak kentsel dönüşümde rekora koşuyor!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak Belediyesi kentsel dönüşümde attığı büyük adımlarla rekora koşuyor. Başkent Ankara'da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak'ta, yedi ayrı kentsel dönüşüm projesi uygulanıyor" dedi.

Keten İnşaat kentsel dönüşümde aktif rol alıyor!

Başta Nişantaşı olmak üzere, İstanbul’un farklı bölgelerinde birçok konut projesine imza atan ve 38 yıldır semt dokusuna uygun binalar yapan Keten İnşaat, toplam 15 şantiyesiyle kentsel dönüşümde aktif rol alıyor.

kentsel dönüşümde taşınma yardımı Haberi

kentsel dönüşümde taşınma yardımı

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar 2015!

Kentsel dönüşüm taşınma yardımı, Bakanlık tarafından kentsel dönüşümden faydalanan ve bağımsız bölümünü tahliye eden kişilere yapılan yardım olarak karşımıza çıkıyor. 


Kanun kapsamında kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor. Taşınma yardımının alınabilmesi için bir dilekçe ile Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. 


Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar 2015!

Anlaşmayla tahliye edilen taşınmaz kiracılarının ve  sınırlı ayni hak sahiplerine de 6306 sayılı kanun uygulama yönetmeliğinde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde defaten 1470 TL taşınma yardımı veriliyor. 


Taşınma yardımı için gerekenler!

1.      Ek-2 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek) 

2.      Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 

3.      Riskli binada oturduğunu gösterir; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak,...