16 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde zenginleşme aracı algısı

Kentsel dönüşümde zenginleşme aracı algısı

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, kurum olarak kentsel dönüşümde sosyal devlet kimliğiyle çok daha aktif rol alacaklarını, bunun için İstanbul ofisini büyütüp, ekibi güçlendirdiklerini söyledi.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutları 9 maddede tüm detaylarıyla!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun değişikliğini değerlendirerek, kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutlarını anlattı...

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümde karanlık yönler aydınlatıldı! İşte merak edilenler

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kentsel dönüşüme olan ilgi oldukça yükseldi. Hukukçular, kentsel dönüşümde vatandaşların yasal haklarını yorumladı. İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Riskli olan apartmanların kentsel dönüşüm sürecinde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Kimi malikler dönüşüme itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bina malikleri ve hissedarları arsa payı ve metrekare hesaplamalarını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

Kentsel dönüşümde sürpriz değişiklik!

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

Kentsel dönüşümde hacizli evler!

Kentsel dönüşümde riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde hacizli evlerin durumu nedir? Hak sahipleri kentsel dönüşüme itiraz edebilir mi?

Kentsel dönüşümde estetik korunmalı!

Hem Türkiye genelinde, hem Bursa'da süratle kentsel dönüşüme gidildiğini hatırlatan İnallar Hayat Projesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnal, "kentsel dönüşümde estetikten de vazgeçilmemeli." dedi.

Bursa emsal artışı ile kentsel dönüşümde örnek olacak!

Konaklama tesisi sorununu turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşümde de hayata geçirecek.

Kentsel dönüşümde zenginleşme aracı algısı Haberi

Kentsel dönüşümde zenginleşme aracı algısı

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, önümüzdeki dönemde TOKİ'nin sosyal devlet kimliğiyle, aktif olarak kentsel dönüşüm süreçlerinde etkin olacağım açıkladı. "Kentsel dönüşüm kolay bir hadise değil. İstanbul'da ciddi çabalar var. Biz de şimdi bu çabalara ciddi katkı sunmaya başlıyoruz" diyen Mehmet Ergün Turan, 5 ilçede çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 


EKİBİMİZİ GÜÇLENDİRDİK 


Mehmet Ergün Turan, "Amacımız mümkün olan yerlerde yerinde kentsel dönüşüm yapmak. Ama kentsel dönüşümün önünde hepimizin uğraşması gereken bir algı var. Vatandaş da müteahhit de kentsel dönüşümü bir zenginleşme aracı olarak görüyor. Bu algıyı acilen yıkmamız gerekiyor" dedi. Bir deprem felaketinin yaklaşmakta olduğunu hatırlatan TOKİ Başkam Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: Felaketten zenginleşerek değil, fedakarlıkla çıkılır. 


Bütün paydaşların bunu bir memleket meselesi olarak görmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden artık...