19 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümdeki ev afet ile yıkılırsa ne olur

Kentsel dönüşümdeki ev afet ile yıkılırsa ne olur

Kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi olarak da tabir edilen kentsel dönüşümde bina heyelan nedeni ile zarar görürse ve verilen afet evleri kabul edilirse, kentsel dönüşümdeki hak sahipliği sona erer mi?

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Kentsel dönüşümde yeni formül: Kira desteği yerine ücretsiz 'geçici ev' verilecek!

İstanbul'da olası depreme karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken kira desteği dışında yeni formüller gündemde. Bu kapsamda hak sahibine kira desteği yerine "geçici ev" tahsis edilebilir. İşte detaylar...

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

İstanbul'da 230 bin konut dönüşüm bekliyor! Kentsel dönüşümde ev sahibi ve müteahhit çıkmazı! 

İstanbul’da 230 bin konutun kentsel dönüşüme girmesinin gerektiği gündeme geldi. Ancak kentsel dönüşüm beklendiği gibi hızlı ilerlemiyor. Peki bunun nedeni ne? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?

Kentsel dönüşüm süreci başlamış bir yapıdan ev satın almak ya da satmak isteyenler "Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinde ev tahsisleri başladı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde kendilerine ev tahsisi yapılan 83 yaşındaki Nafiye ile kızı Leman Yavuz, yeni evleri için yaşadığı mutluluğunu dile getirdi. 

Kentsel dönüşümdeki ev afet ile yıkılırsa ne olur Haberi

Kentsel dönüşümdeki ev afet ile yıkılırsa ne olur

Kentsel dönüşümdeki ev afete uğrarsa ne olur?

Kentsel dönüşüm, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için yapılan uygulamalar olarak karşımıza çıkıyor.


Kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi olarak da tabir edilen kentsel dönüşümde kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler sonucu oluşacak zararların en aza indirilmesi amaçlanıyor. 


Kentsel dönüşümde  6306 sayılı kentsel dönüşüm kanununa göre üzerindeki bina yıkılarak arsa hâline gelen taşınmazlarda daha önce kurulmuş olan kat irtifakı veya kat mülkiyeti, ilgililerin muvafakatleri aranmaksızın Bakanlığın talebi üzerine ilgili tapu müdürlüğünce resen terkin edilerek, önceki vasfı ile değerlemede bulunularak veya malik ile yapılan anlaşmanın şartları tapu kütüğünde belirtilerek malikleri adına payları oranında tescil...