19 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümdeki evin afet ile yıkılması

Kentsel dönüşümdeki evin afet ile yıkılması

Kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi olarak da tabir edilen kentsel dönüşümde bina heyelan nedeni ile zarar görürse ve verilen afet evleri kabul edilirse, kentsel dönüşümdeki hak sahipliği sona erer mi?

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşüme yargıdan iptal kararı! 

Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy Mahallesi’nde gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm projesine yargıdan dur kararı geldi. İşte o kararla ilgili ayrıntılar ve dönüşümdeki son durum...

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...

Konya'daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Konya'da Suriyeli ailenin yaşadığı bir evde yangın çıkmıştı. Konya'da 3 kız kardeşin hayatını kaybettiği feci yangının çıktığı evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı öğrenildi. 

Rize'de kentsel dönüşüm gerginliği: Evlerine giremiyorlar!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde bir binadan kopan parçalar başka bir evin yatak odasını deldi. Evlerinin sallandıklarını söyleyen sakinler korkudan binalarına giremediklerini belirtti. 

Kentsel dönüşümde hangi avantajlar bulunuyor?

“Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm” hedefiyle 2012 yılında start verilen kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin kentsel dönüşümdeki son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

16 yıldır kentsel dönüşümle hak sahibi olduğu evin tapusunu alamadı! 

Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çekilişte evi bodrum katından çıkan Ankaralı Hüseyin Şeremet, 16 yıldır verilen sözün tutulmasını bekliyor.

Mardin'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin'in Yeşilli ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 500 evin yıkım çalışmaları başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Yeşilli Belediyesi'nce ortaklaşa gerçekleştirilen yerinde dönüşüm projesi başladı.

Şahinbey'de kentsel dönüşüme 621 milyon liralık yatırım!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede hayata geçirilen dev projeler hakkında konuştu. Tatmazoğlu, kentsel dönüşüme 621 milyon liralık yatırım yapıldığını 8 bin 221 evin kamulaştırıldığını söyledi.

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Kentsel dönüşümdeki evin afet ile yıkılması Haberi

Kentsel dönüşümdeki evin afet ile yıkılması

Kentsel dönüşümdeki ev afete uğrarsa ne olur?

Kentsel dönüşüm, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için yapılan uygulamalar olarak karşımıza çıkıyor.


Kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi olarak da tabir edilen kentsel dönüşümde kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler sonucu oluşacak zararların en aza indirilmesi amaçlanıyor. 


Kentsel dönüşümde  6306 sayılı kentsel dönüşüm kanununa göre üzerindeki bina yıkılarak arsa hâline gelen taşınmazlarda daha önce kurulmuş olan kat irtifakı veya kat mülkiyeti, ilgililerin muvafakatleri aranmaksızın Bakanlığın talebi üzerine ilgili tapu müdürlüğünce resen terkin edilerek, önceki vasfı ile değerlemede bulunularak veya malik ile yapılan anlaşmanın şartları tapu kütüğünde belirtilerek malikleri adına payları oranında tescil...