05 / 05 / 2024

kentsel dönüşüme katılmayan malik

kentsel dönüşüme katılmayan malik

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis'e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

Kentsel dönüşümde kat maliklerinin yarısından bir fazlasının oyu ile karar alınmasını ve  Kentsel Dönüşüm Başkanlığına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinde sona gelindi. İşte detaylar ve yeni düzenlemeler...

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar dikkat: Eviniz başkasına satılabilir! 

Kentsel dönüşüm kapsamında en çok zorluk çekilen nokta ise tüm maliklerin onayının alınması oluyor. Uzman isimler kentsel dönüşüme karşı çıkanları uyardı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme yeni destek: Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini açıkladı. Söz konusu pakette 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak.

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüme teşvik açıklaması! Kentsel dönüşüm için krediler uygun verilecek!

Uygun kredilerle kentsel dönüşüme teşvik edileceği konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, deprem bölgesinde izlenecek adımlardan bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?

Kentsel dönüşüm süreci başlamış bir yapıdan ev satın almak ya da satmak isteyenler "Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

Kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak" dedi. 

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

KİPTAŞ'tan kentsel dönüşüme 1 milyar TL yatırım!

İstanbul'da 300 bin konutun kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Dönüşüme yeni model geliştiren KİPTAŞ çalışmalar dahilinde 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptı. 

İstanbul'da 700 bin bina kentsel dönüşüme girmeli!

17 Ağustos İstanbul depremi yıldönümü gelirken uzman isimler büyük İstanbul depremine yönelik açıklamalarına devam ediyor. AFAM Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, İstanbul'da 700 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşüme Kanal İstanbul dopingi!

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek olan 500 bin nüfuslu Yenişehir ile İstanbul’da kentsel dönüşüme hız verilmesi amaçlanıyor. 

kentsel dönüşüme katılmayan malik Haberi

kentsel dönüşüme katılmayan malik

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binalar yıkılıyor. Kentsel dönüşümde binanın bulunduğu yere, yaşına, deprem bölgesine bakılmaksızın, “riskli” olarak tespit edilen bütün binalar Kanun hükümlerinden faydalanacaktır.

Riskli binaların tespiti, maliklerin tapu ve kimlik fotokopisi ile yapacakları müracaat üzerine, Bakanlıkça lisans verilen ve listesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi internet sitesi ile www.kentseldonusum.gov.tr adresinde güncel olarak yayımlanan kurum veya kuruluşlarca yapılacaktır.

RİSK TESPİTİ İÇİN E2/3 ÇOĞUNLUK GEREKLİ Mİ?

Binanın risk tespitini yaptırmak için maliklerin 2/3 çoğunluğu ile karar alınmasına gerek yoktur. Risk tespiti için maliklerden birinin müracaatı yeterlidir.

2/3’LİK ÇOĞUNLUK İLE ALINAN KARARA KATILMAYANLARIN HİSSELERİ NE OLACAK?

2/3’lik çoğunluk ile alınacak karara katılmayanların bağımsız bölümlerine ilişkin arsa payları, rayiç değerinden az olmamak üzere anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık artırma usulü ile satılacak. Paydaşlara satış olmaz ise,...