19 / 05 / 2024

kentsel dönüşümün usul ve esasları

kentsel dönüşümün usul ve esasları

Kamunun Mülkiyetinde veya Kullanımında Olan Yerlerde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı İlan Edilmesinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ 4 Temmuz 2012 Çarşamba günü 28343 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Birikimevim’den kentsel dönüşüme sektörde ilk ve tek çözüm!

Kentsel dönüşüm yapılması gereken 1,5 milyon konut var bu konutların doğru adımlarla yönetilmesi şart. Birikimevim geliştirdiği çözüm önerisiyle hakkediş usulü ile sistemden müteahhitlere fonlamaya yapıyor.

Ankara Dikmen Son Etap Kentsel Dönüşüm ihalesi 21 Nisan'a ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Dikmen Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 420 bin 414 metrekare konut alanının ihalesini 21 Nisan'a erteledi. İhale kapalı teklif usulüyle yapılacak.

TOKİ Antalya Serik kentsel dönüşüm hak sahipliği tespit değerleme bugün yapılacak!

TOKİ Antalya Serik kentsel dönüşüm hak sahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alım işi ihale usulü ile bugün yapılacak.

Ankara Dikmen Son Etap Kentsel Dönüşüm ihalesi 10 Mart'ta!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya Dikmen Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'ni ihaleye çıkarıyor. 10 Mart Perşembe günü saat 14:00'te gerçekleştirilecek olan ihale kapalı teklif usulü ile yapılacak.

6306 sayılı kentsel dönüşüm yasası yönetmeliği!

Riskli olarak tespit edilen yada tespit sürecinde olan yapılar ile ilgili uygulanacak usul ve esaslara kentsel dönüşüm kanununda yer veriliyor. İşte, 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasası yönetmeliği!

Kentsel dönüşüm çoğunluk yasası nedir?

Kentsel dönüşüm ile ilgili usul ve esaslara 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunda yer veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm çoğunluk yasası nedir?

Kentsel dönüşüm hangi bakanlığa bağlı?

Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 sayılı kanun; afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirliyor. Peki, kentsel dönüşüm hangi bakanlığa bağlı?

TOKİ Muş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 715 adet konut yaptıracak!

Muş Merkez Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 715 Adet Konut, 1 Adet Cami, 115 Adet Ticari Birim ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Kentsel dönüşüm yönetmeliği 2014!

15 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kentsel dönüşüm yönetmeliği olan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği kanunun usul ve esaslarını belirliyor...

Kentsel dönüşüm yasasında neler var?

Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirleyen Kentsel dönüşüm yasasında neler var?

Kamunun Mülkiyetindeki Yerlerin Kentsel Dönüşüm Alanı İlan Edilmesi!

Kamunun Mülkiyetinde veya Kullanımında Olan Yerlerde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı İlan Edilmesinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ 4 Temmuz 2012 Çarşamba günü 28343 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşümün altından zor kalkarız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet öncelikli kentsel dönüşüm çalışmalarına hiçbir siyasi ayrım gözetmeden süratle başlanacağını ve tüm partilerin birlikte hareket etmediği takdirde bu işin altından zor kalkılacağını dile getirdi

kentsel dönüşümün usul ve esasları Haberi

kentsel dönüşümün usul ve esasları

TEBLİĞ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


KAMUNUN MÜLKİYETİNDE VEYA KULLANIMINDA OLAN YERLERDE KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI İLÂN EDİLMESİNİN USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN TEBLİĞ


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı,  kamunun mülkiyetinde veya kullanımında olan yerlerde kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilân edilmesine ilişkin belediye talebine ve bu talebin teklif olarak Bakanlıkça Bakanlar Kuruluna sunulmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 73 üncü maddesi ile 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 33 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğde geçen;


a) Bakanlık: Çevre ve Şehircilik Bakanlığını,


b) Gerekçe raporu: Bir alanın kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilân edilebilmesi için 5393 sayılı...