10 / 05 / 2024

kentsel dönüşümün yeşil olması için hazırlanan mevzuat yürürlükte mi

kentsel dönüşümün yeşil olması için hazırlanan mevzuat yürürlükte mi

Türkiye'de kentsel dönüşümün yeşil olması için hazırlanan mevzuat yürürlükte mi? Dönüşümün yeşil binalarla gerçekleşmesinin faydaları nelerdir?

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalar hızlandırıldı. Projenin 733 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023!

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023... Hemen bakın...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları...

2022 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? İşte il il kira yardımı bedelleri!

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen 2022 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki bu yıl hak sahiplerine ne kadar kira yardımı verilecek? İşte il il kira yardımı 2022...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? İşte il il kira tutarları!

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? İşte il il kira tutarları...

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Malatya Yeşilyurt kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 200 milyon TL'ye mal olacak!

Kayseri'ye bağlı Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç projenin 200 milyon TL'ye mal olacağını dile getirdi. 

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, Yeşil Mahalle dönüşüm projesi için düğmeye bastı. Peki Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Malatya Yeşilyurt kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. 

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüme yeşil ışık!

Samsun İlkadım ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

kentsel dönüşümün yeşil olması için hazırlanan mevzuat yürürlükte mi Haberi

kentsel dönüşümün yeşil olması için hazırlanan mevzuat yürürlükte mi

Henüz tam olarak böyle bir mevzuat ortada yok. Fakat çıkarılan bazı kanun ve yönetmelikler bu amaca hizmet eder nitelikte. Tabii bunların geliştirilmesi ve enerji verimliliği. 


su verimliliği gibi bazı ana konuların yeni yapılacak veya yenilenecek binalarda standart hale getirilmesi, kanun ve yönetmeliklerle desteklenmesi hatta bazı durumlarda zorunlu hale getirilmesi gerekiyor. 


Kentsel dönüşümün yeşil binalarla gerçekleşmesinin hem ekonomik. hem sosyal, hem de ekolojik açıdan etkileri büyük. Ekonomik açıdan, yeşil binaların en önemli özellikleri olan enerji verimliliği, su verimliliği, atık azaltımı ve kaynak kullanımının azaltılması gibi konular, binaların operasyonu sırasındaki maliyetlerin azaltılması adına önemli bir avantaj sağlayacak. Yapılan çalışmalara göre, Türkiye'de kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek bina stokunun tamamının yeşil bina olması durumunda 30 milyar dolar civarında bir enerji tasarrufu yapılabilir.


Bu da özellikle Türkiye...