26 / 05 / 2024

kentsel gelişimi irdeleyen sergi

kentsel gelişimi irdeleyen sergi

Amerika'daki dünyaca ünlü modern sanat müzesi MoMa'da, orantısız kentsel gelişimi irdeleyen bir sergi açıldı. İstanbul'la birlikte 6 şehri konu edinen sergide TOKİ'nin de yapıları eleştiriliyor.

Esenlerin kentsel dönüşümü Çinlilerin dilinde! Çinli Bakan'dan 'Hayran kaldım'' açıklaması!

Çin Halk Cumhuriyeti Konut ve Kentsel Gelişim Bakan Yardımcısı Dong Jianguo Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili; “Bu kadar büyük bir projeyi başlattığınız için sizi tebrik ediyorum. Hayran kaldım” ifadesini kullandı.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

İnşaat sektörünün gelişimi için kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, eski binaları yıkıp yenisinin inşa edilmesinin kentsel dönüşüm olmadığını dile getirdi. 

Yeşiltepe Kentsel Dönüşüm Evleri 27 Ocak’ta satışta!

Malatya Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nde başlatılan ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm’ projesinin tamamlandığını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 18 ay gibi kısa bir zamanda yapımını tamamladığımız projede evler 27 Ocak’ta satışa çıkacak'' dedi.

Encan Aydoğdu: Kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor!

"Kentsel Stratejiye Dayalı Dönüşüm" ana temasıyla gerçekleştirilen "6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde konuşan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Encan Aydoğdu, kentsel dönüşümün ülkenin gelişimi açısından hayati önem taşıdığını söyledi.

Alternatif Yatırım Fonlarında GYF'nin Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Alternatif Yatırım Fonlarında Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da...

Malatya'daki kentsel dönüşüm mimari yapıyı farklılaştıracak! 

Yeşiltepe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devam eden ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Proje’ alanı ile yapımı tamamlanan örnek daireyi gezdi.Başkan Çınar, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ilçemizin mimari yapısını farklılaştıracak, sosyal yaşam kültürüne renklilik ve canlılık kazandıracaktır. ” dedi.

Çiğli'de sürdürülebilir kentsel gelişim protokolü imzalandı!

Çiğli'de sürdürülebilir Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yerelleştirilmesi için kentsel gelişim protokolü imzalandı. 

Sur İçi Kentsel Gelişim Projesi, Kayseri Büyükşehir gündeminde!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi dokusunu da ortaya çıkaracak olan önemli bir kentsel dönüşüm projesi daha hayata geçiriyor.

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm tarihi bir fırsat!

2. Kentsel Gelişim Zirvesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşümün fırsatından yararlanarak şehirlerimizi insan yüzlü, planlı şehirlere, ekonomik kalkınmış, mutlu ve huzurlu şehirlere dönüştürebiliriz" dedi.

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi kuruldu!

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Eloraby ve Maısoun Al Sabsabı ortaklığında kuruldu. 

Fas'ta Arap Bakanlar Konut ve Kentsel Gelişim Forumu başladı!

Başkent Rabat'ta Arap Birliği'ne üye ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen "Arap Bakanlar Konut ve Kentsel Gelişim Forumu" başladı.

Ekonomi kentsel dönüşümle canlanacak!

Çalık Gayrimenkul İcra Kurulu Üyesi Gonca Özgül, 15 Temmuz sonrası hükümetin, inşaat sektörünü gelişimi için başlattığı teşviklerle konut satışlarında rekor kırıldığını söyledi.

kentsel gelişimi irdeleyen sergi Haberi

kentsel gelişimi irdeleyen sergi

NEW York'taki ünlü modern sanat müzesi MoMa, aralarında İstanbul'un da yer aldığı dünyanın altı büyük şehrindeki orantısız kentsel gelişim ve potansiyel sonuçlarını uluslararası tartışmaya açmak için 'Eşitsiz Büyüme: Genişleyen Mega Kentler için Taktiksel Şehircilik' isimli bir sergi açtı. MoMa'da 10 Mayıs 2015'e kadar açık kalacak sergide; 2030 yılında, 8 milyar insana ulaşacak olan dünya nüfusunun üçte ikisinin şehirlerde yaşayacağı, çoğunun fakir ve sınırlı kaynaklara sahip olacağı, bu düzensiz büyümenin dünya genelinde toplumların karşüaştığı en büyük zorluklardan biri olacağı işleniyor. 


TOKİ'YE KARŞI KİTO

 Müze, İstanbul üe birlikte Hong Kong, Lagos, Mumbai, New York ve Rio de Janeiro'dan oluşan altı küresel metropolün yeni mimari olanaklarım incelemek için araştırmacüar ve uygulayıcılardan oluşan ekipleri bir araya getirerek uluslararası bir tartışmayı başlattı. Sergi için, şehir yetkilileri,...