05 / 05 / 2024

kentsel merkezler oluşturulacak

kentsel merkezler oluşturulacak

Başbakan Binali Yıldırım, 4 Temmuz’da toplumun her kesimini ilgilendiren, piyasalarda doping etkisi yaratacak bir paket açıklayacaklarını söyledi. Yıldırım, “Ezber bozan kararlar üzerinde çalışıyoruz. Devrim niteliğinde bir paket olacak” dedi

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

İzmir Çiğli'de bina bazlı risk haritası ve envanteri oluşturulacak!

Utku Gümrükçü’nün liderliğinde dirençli kent oluşturma hedefiyle başlatılan “Sanal Çiğli” çalışmasında sona gelindi. Uygulamanın kentsel dönüşüm için yol göstereceğine dikkat çekildi.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

İzmir'deki depremzedeler için oluşturulacak konut alanı TBMM'de!

İzmir'deki depremzedeler için oluşturulacak yeni konut alanı meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elbistan için yeni imar planı oluşturulacak!

Elbistan için en uygun ve ihtiyaçlara cevap verecek bir imar parseli oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, toplumun her kesimi ile istişare yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Mansur Yavaş: Her bina için kimlik oluşturulacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’nda depremle mücadele kapsamında her bina için kimlik kartı oluşturulacağını açıkladı.

Şehir planlamasında yeni dönem başlıyor!

Şehir planlamasında yeni bir dönem başlıyor. Yeni sistemde belediyeler her yıl arazi kullanım alanlarının nasıl değiştiğini izlemek amacıyla ‘Kentsel Gösterge Seti’ hazırlayacak ve insan odaklı kimlikli şehirler oluşturulacak.

Kent merkezlerinde taşıtlardan arındırılmış yeni yaya bölgeleri oluşturulacak!

2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre şehir merkezlerinde tarihi ve kültürel cazibe noktaları ile alışveriş bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış yaya bölgeleri oluşturulacak

Murat Kurum: Güvenli bölgede ilk etapta 140 köy oluşturulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabul Töreni’ne katıldı. Törende gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurum, güvenli bölge ile ilgili güvenli bölgede ilk etapta 140 köy oluşturacağının bilgisini verdi...

Kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonları oluşturulacak!

Faiz hassasiyeti taşıyanlar için katılma hesaplarına, altına, katılım bankacılığı ilkelerine uygun hisse senedi, altın-kıymetli madenlere, kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonları oluşturulacak...

Yeni AKM için danışma kurulu oluşturulacak!

Yeni modern Atatürk Kültür Merkezi oprojesi için İyi bir danışma kurulu oluşturulması planlanıyor. Müze ise 2022 yılında hizmete açılacak.

Buca için uygulanabilir imar planları oluşturulacak!

Kentsel dönüşüm, imar ve çevre projelerinde önceliğin yeşil alan varlığını arttırmak olduğunu dile getiren CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, “Buca’yı eskisi gibi üzüm kokan, nefes alan bir kent haline getireceğiz” dedi.

kentsel merkezler oluşturulacak Haberi

kentsel merkezler oluşturulacak

Başbakan Binali Yıldırım, 4 Temmuz arife günü toplumun çeşitli kesimlerinin beklentilerine yanıt veren, piyasaları canlandıracak, Doğu-Güneydoğu'da yatırımların önünü açacak ekonomiye ilişkin devrim niteliğinde bir paket açıklayacaklarını söyledi. Başbakan Yıldırım, "Tüm kesimlerin ekonomiyle ilgili beklentilerini karşılayacak müjdeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız" dedi.


ALTYAPI-REHABİLİTASYON: Operasyonların tamamlandığı il-ilçelerde altyapı kalkınma ve rehabilitasyon projesi yaşama geçirilecek. Tek bir enkaz kalmayacak. Özelliği olan yeşil kent merkezleri inşa edilecek.

CAZİBE MERKEZLERİ: Bölgede zenginlik merkezleri yaratılacak ve 4 cazibe merkezi kurulacak. Az gelişmiş bölgelerde, kentsel merkezler oluşturulacak.


5 YILLIK GÜVENCE: Bu merkezlerin altyapısını devlet yapacak ve beş yıl özel bölge olarak ele alınacak. Devlet fabrika yapacak, özel sektör işletecek. Üreticiye kirasız yer tahsisi yapılacak.


YATIRIM HAMLESİ: Kamunun tüketim ihtiyacını karşılayacak yatırımı bölgeye yapan şirketlere alım-yatırım garantisi verilecek. Kamunun hastane malzemelerinden üniformaya, battaniyeden...