15 / 05 / 2024

Kentsel rant projesi

Kentsel rant projesi

İmar planı değişiklikleri sonucu oluşan değer artışından kamunun pay almasına ilişkin çalışma yapılacak. Maliye politikası, sürdürülebilir ve güçlü bir büyüme performansının temin edilmesini ve enflasyonla mücadele edilmesini gözetecek şekilde yürütülecek

Foça'daki EKO Köy projesi tartışmalara neden oldu! İşin rengi inşaat başlayınca değişti!

İzmir Foça’daki “Ekolojik Köy” projesinde lüks villa yapımına başlandı. Çevreciler ve meslek odaları bunun bir rant projesi olduğunu iddia ederek, söz konusu projenin iptali istemiyle yargıya başvurdu.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Bornova’da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Bornova Belediyesi detaylı bir çalışma sonucu hazırladığı “Çamdibi – Altındağ Bölgesi Kentsel Yenileme Projesi”ni hayata geçirmek için harekete geçti. 40 bin yapının yüzde 11’nin iyi, yüzde 12’sinin kötü olduğu tespit edildi.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Validebağ Korusu'nda hiçbir şekilde rant projesi düşünmüyoruz!

Validebağ Korusu ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Validebağ Korusu'nda hiçbir şekilde rant projesi düşünmüyoruz" dedi.

Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesi İBB'den geçti!

Beykoz’un ilk kentsel yenileme projesi Tokatköy Şehr-i Sitare projesine yönelik hazırlanan ortak hizmet protokolü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçti. 

Beykoz'da kentsel dönüşüm için oylama yapıldı!

Beykoz Belediye Meclisi'nde Beykoz Tokatköy Mahallesi 487 ada 3 parselde Kentsel Yenileme Projesi için oylama yapıldı.

Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık!

3 oda 1 salon konutların yer aldığı Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular sona eriyor!

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor...

Kentsel rant projesi Haberi

Kentsel rant projesi

İmar planı değişiklikleri sonucu oluşan değer artışından kamunun pay almasına ilişkin çalışma yapılacak. 

AA muhabirinin 2015 Yılı Progıamı'ndan derlediği bilgiye göre, maliye politikası, sürdürülebilir ve güçlü bir büyüme performansının temin edilmesini ve enflasyonla mücadele edilmesini gözetecek şekilde yürütülecek. 


Program döneminde uygulanacak harcama ve gelir politikalarıyla yurt içi tasarrufların artması ve cari açığın azaltılması stratejisi desteklenecek, geçmiş dönemlerde elde edilen kazanımların gelecekte de korunması amacıyla kamu açığı kontrol altında tutulacak. 


2015 Yılı Programı'na göre, kamunun, imar planı değişiklikleri sonucunda ortaya çıkan değer artışından pay almasına ilişkin çalışma yapılacak. Bu çerçevede, imar değişikliği sonucu oluşan değer artışlarından kamunun pay almasını ve tasarrufların üretken yatırımlara yönlendirilmesini de dikkate alacak şekilde teknik bir komisyon vasıtasıyla rapor hazırlanacak. 


Temel kentsel planlarda yer alan kamu yatırımlarından faydalanacakların, katkıda bulunmasını...