15 / 05 / 2024

kentsel tasarım mimarlığı

kentsel tasarım mimarlığı

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby yaptığı açıklamada yapılan yasal düzenlemelerle kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğduğunu söyledi.

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Batu Kepekcioğlu tarafından kuruldu.

Super Space Mimarlık Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Super Space Mimarlık Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi Beşiktaş'ta Nurhayat Öz ve Sinan Günay ortaklığında kuruldu.

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Kentsel tasarım rehberinin hazırlanması gerekli!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby, yapılan yasal düzenlemelerin kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğurduğunu açıkladı. 

Uchan Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Kentsel Tasarım Dönüşüm Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. kuruldu!

Uchan Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Kentsel Tasarım Dönüşüm Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.  bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Sultanbeyli’de Mustafa Uçan tarafından kuruldu.

Era kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Era kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 40 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Cds Kentsel Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Cds Kentsel Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Beyoğlu’nda 10 bin TL sermaye bedeli ile İlker Eroğlu ve Nurhak İnan Karaçay ortaklığında kuruldu.

Zeo Mimarlık Kentsel Tasarım Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeo Mimarlık Kentsel Tasarım Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Mehmet Zeyat Hattapoğlu ve Oknur Çalışkan ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Sakarya'nın 3 caddesinde kentsel tasarım çalışması başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlattığı kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmaları Kavaklar Caddesi, Soğanpazarı Caddesi ve Ankara Caddesi’nde devam edecek.

Kırklareli Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım başladı!

Kırklareli Belediyesi, Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım Projesi uygulama çalışmasına ilk kazmayı vurdu.Alt yapı, üst yapı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırması ile Kırklareli’ne ayrı bir hava katacak çalışma yaklaşık 3 ayda tamamlanacak.

Samsun Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'ne ödül!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından be sene 15.’si düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda “Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi” ile proje ödülüne layık görüldü.

Mersin kentsel tasarım projesinin yüzde 40'ı tamam!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce, Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan ’Kentsel Tasarım Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmaların yüzde 40’nın tamamlandığı bildirildi.

kentsel tasarım mimarlığı Haberi

kentsel tasarım mimarlığı

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby, yapılan yasal düzenlemelerin kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğurduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Darby, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı alanındaki gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede geçen sene yapılan yasal düzenlemelerle Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü mezunlarına yeni iş sahaları açılacağını aktardı. Darby, bu düzenlemelerin “İmar planlarına ek olarak Kentsel Tasarım Rehberi hazırlama ve yapılan her şehir planında peyzaj mimarının da imzasının aranması" olduğunu belirtti.

Dilek Darby, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 30/7’inci maddesinde “Kentsel tasarım projesi doğrultusunda … uygulamaya yönelik kılavuz ve tavsiye niteliğinde kararları içerecek şekilde Kentsel Tasarım Rehberi hazırlanması gerekir” ifadelerinin yer aldığını da söyledi.

İmar Kanunu’nun 8/ğ maddesinde de “köy...