02 / 05 / 2024

kentsel yenileme alanı nedir

kentsel yenileme alanı nedir

5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun hükümlerine göre kentsel yenileme alanı nedir? Kentsel yenileme alanları nasıl belirlenir?

Yenileme alanları kanunu!

Yenileme alanları kanunu hükümleri 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte yenileme alanları kanunu...

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular sona eriyor!

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor...

TOKİ Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi için başvurular başladı!

TOKİ Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi 1. Etap kapsamında yer alan konutlar için en düşük taksit tutarı bin 469 TL olarak belirlendi.

Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nin kura çekilişi 18 Temmuz'da!

Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan 325 adet konutun kura çekilişi 18 Temmuz'da yapılacak.

Kurbağalıdere-Hasanpaşa Kentsel Sit Alanı imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Kurbağalıdere - Hasanpaşa Kentsel Sit Alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Uşak Merkez 1051 Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Uşak Merkez 1051 Kentsel Yenileme Projesi kapsamında TOKİ tarafından inşa ettirilen 3+1 nitelikli 325 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

Yozgat Boğazlıyan Kentsel Yenileme Projesi sözleşme dönemi başladı!

TOKİ Yozgat Boğazlıyan Kentsel Yenileme Projesi için kura çekilmeyerek, başvuru sahipleri ile sözleşme imzalanacak..

Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'nin ihalesi yarın!

Ankara Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi 2. Bölge 2. Etap ihalesi yarın gerçekleştirilecek. Proje kapsamında 891 konut, 3 ticaret merkezi, bir ibadethane ve otoparkı inşa edilecek.

Afyonkarahisar Bolvadin'de yenileme alanı kararı!

Afyonkarahisar Bolvadin İlçesi'ndeki bazı alanlar yenileme alanı olarak kabul edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Maltepe Dragos Kentsel Yenileme Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Maltepe İlçesi, Dragos Kentsel Yenileme Proje Alanı Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin imar planı tadilatı askıda...

Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı'na ilişkin 7 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamındaki işlemlere ilişkin 7 soru hazırladı..

Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok, kentsel yenileme var!

Taka Gazetesi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile röportaj yaptı. Nuhoğlu kentsel dönüşümle ilgili sorular bir soruya, "Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok. Kentsel yenileme var." dedi.

kentsel yenileme alanı nedir Haberi

kentsel yenileme alanı nedir

Kentsel yenileme alanı nedir?

Kentsel yenileme alanları ile ilgili olarak 05 Temmuz 2005 tarihinde Resmi Gazete'de 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun yayımlandı.


Kanun gereğince, kentsel yenileme alanları olarak belirlenen bölgelerde il özel idaresi ve belediye tarafından hazırlanan veya hazırlatılan yenileme projeleri ve uygulamaları ilgili il özel idareleri ve belediyeler eliyle yapılır veya kamu kurum ve kuruluşları veya gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine yaptırılarak uygulanıyor.


Kentsel yenileme alanları kanunu, büyükşehir belediyeleri, büyükşehir belediyeleri sınırları içindeki ilçe ve ilk kademe belediyeleri, il, ilçe belediyeleri ve nüfusu 50.000'in üzerindeki belediyelerce ve bu belediyelerin yetki alanı dışında il özel idarelerince, yıpranan ve özelliğini kaybetmeye yüz tutmuş; kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurullarınca sit alanı olarak...