04 / 05 / 2024

Kerpe Limanı 2015 turizmi

Kerpe Limanı 2015 turizmi

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki antik Kerpe Limanı, rekonstrüksiyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak. Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme açılacağı bildirildi.

Kazakistan Kurık Limanı Aralık ayında açılacak!

Kazakistan demiryolu şirketi, Hazar Denizi'nde Kurık Limanı inşaatının sürdüğünü belirtti. İnşası 2015 yılında başlayan limanın aralık ayında açılması planlanıyor.

ADÜAŞ'tan İnebolu Limanı ve 30 gayrimenkul ihalesi!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, İnebolu Limanı işletme hakkının verilmesi işini ve 30 gayrimenkulü ihaleye çıkarıyor. Özelleştirme ihalesine son teklif verme tarihi 27 Kasım 2015 olarak belirlendi.

Tekirdağ Yat limanı ihalesi 22 Aralık'ta!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Tekirdağ Yat Limanı'nı Yap-İşlet-Devret modeli çerçevesinde ihaleye çıkarıyor. Söz konusu ihale 22 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

İnebolu Belediyesi’nden İnebolu Limanı'nın satışına itiraz!

İnebolu Belediyesi Limanının Özelleştirme İdaresi tarafından 09 Ekim 2015 tarihinde yapılacak olan satışının iptalini istiyor. İnebolu Belediyesi 2 Ekim 2015 tarihi itibariyle Özelleştirme (Satış Yöntemi ile ihale) işleminin iptali davası açtı.

Türkiye gayrimenkulde yabancı yatırımcı için güvenli liman!

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Türkiye ekonomisinin 2015 yılında komşu ülkelerdeki belirsizliklere karşı 'güvenli liman' özelliğini sürdüreceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Muğla'da Güllük Limanı Genişletme Projesi toplantısı 12 Mayıs'ta!

T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Muğla'da Güllük Limanı Genişletme Projesi için 12 Mayıs 2015 günü saat 13:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nda yapılaşmanın önü açıldı mı?

Özelleştirme Yüksek Kurulu 17 Mart 2015 tarihinde Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'mn yapılaşmasına izin veren yeni imar Plan teklifini onayladı. Onaylanan proje ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nda yapılaşmanın önünü açacak olan bir karar alındı.

Aykurt Nuhoğlu Kalamış Yat Limanı'nın imar planına itiraz etti!

Kadıköy Belediyesi, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın yapılaşmasına izin veren Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 17 Mart 2015'de onaylanan yeni imar planına yasal itirazda bulundu.

Kalamış Yat Limanı'nda yeni planla yüzde 13 emsal artımı yapılacak!

Kalamış Yat Limanı'na ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı yeni 'imar planı' nın 17 Mart 2015'te Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararıyla onaylandı.

Milas Güllük Limanı Genişletme projesi halk toplantısı 12 Mayıs'ta!

Muğla İli Milas ilçesi sınırları içerisinde T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Güllük Limanı Genişletme projesi ile ilgili halk toplantısı 12 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenecek.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı askıya çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 17 Mart 2015 tarihinde onayladığı Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı Alanı için hazırlanan 1/5000 ölçekli imar planı bugün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

2015'te yeni konuta talep arttı!

2015 Şubat ayında konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 arttı. İnişli çıkışlı döviz kuru, faiz tartışmaları ve seçim trafiği satışların hızını kesemedi. Sektör, gayrimenkul yatırımını ‘sakin liman’ olarak tanımlıyor..

ŞC İnşaat Taahhüt Hafriyat Liman Hizmetleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ŞC İnşaat Taahhüt Hafriyat Liman Hizmetleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi 10 Mart 2015'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Kartal'da Şeyhmus Ceylan Müdürlüğü'nde kuruldu.

Kerpe Limanı 2015 turizmi Haberi

Kerpe Limanı 2015 turizmi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İlkçağ Bitinyası'ndan kalan, Cenevizliler ile Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme kazandırılacağı bildirildi.  


Çalışmalar kapsamında limanın bir bölümünün orijinal halde bırakılacağı aktarılan açıklamada, "Restorasyonda limanın kendi mevcut taşları ve yöresel malzeme kullanılacak. Restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra o dönemi yansıtan iki küçük Ceneviz gemisi yapılacak. Bu gemilerden biri denize batırılarak dalış turizmine hizmet vermesi sağlanacak. Diğer gemi ise su üstünde turistik gezi amaçlı kullanılacak" ifadesine yer verildi. 


Limanın yapımında Kandıra taşı ve yöresel malzemeler kullanıldığının belirlendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 


"100 metreye yakın uzunluğa sahip limanın zamanla dalgaların etkisiyle bozulduğu tespit edildi. Limanın Büyükşehir Belediyesi tarafından rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlandı. Özellikle deniz yapıları konusunda uzman su altı arkeologları...