14 / 05 / 2024

kerpiç daireye zorunlu deprem sigortası yapılır mı

kerpiç daireye zorunlu deprem sigortası yapılır mı

Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalara; Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında belirlenen koşullara uyan binalara DASK yapılabiliyor. Peki, Kerpiç evlere DASK yapılır mı?

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

İskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. İskan zorunlu olup alınmadığında bazı yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, iskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

Afrika'nın kerpiç sarayı: Djenne Ulu Cami UNESCO listesinde!

Batı Afrika ülkesi Mali'nin sembolü olan Djenne Ulu Cami, dünyanın en büyük kerpiç camisi olmasının yanında yaklaşık bin yıllık tarihiyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor...

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi?

Apartmanda bahçe katında oturan daire sahiplerinin, bahçelerine kapı açmak istemesi halinde ne yapmaları gerekiyor? Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi? Kapı açmak için ne yapılmalı?

İnşaat ve madencilikte mesleki yeterlilik belgesi zorunlu olacak!

İlk aşamada " çok tehlikeli " işlerden başlayarak " mesleki yeterlilik belgesi " zorunlu hale getirilecek. Madencilik ve inşaat da bu kapsamdaki meslekler arasında bulunuyor...

Kapıcıya konut verilmesi zorunlu mu?

Apartman işyeri olarak düşünüldüğünde kat malikleri ve kapıcılar, bu işyerinin işvereni ve çalışanları oluyor. Kapıcıların ikamet ettikleri apartman veya site genellikle çalıştıkları işyerleri oluyor. Peki, kapıcıya konut verilmesi zorunlu mu?

İşyeri kirasının bankadan ödenmesi zorunlu mu?

268 Seri No 'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile taşınmaz kiralamalarında kira bedelinin banka aracılığıyla ödenme zorunluluğu geldi. Peki, işyeri kirasının bankadan ödenmesi zorunlu mu?

Yaşam odası zorunlu oluyor!

En çok tartışılan konulardan biri olan ‘yaşam odaları’ zorunlu hale geliyor. Hükümet kanun tasarısını Meclis Başkanlığı’na sundu. Türkiye 19 yıl sonra Uluslarası Çalışma Örgütü'nün ilgili sözleşmesini onaylamış olacak.

Madenlerde yaşam odası zorunlu olacak mı?

Çalışma Bakanlığı, madenlerde oksijen maskesi değişim istasyonu ve oksijen maskesini zorunlu hale getirirken, hayat kurtaracak ‘yaşam odaları’nı yine kapsama almadı.Madenlerde yaşam odası olacak mı?

Zorunlu deprem sigortası nasıl ödenir?

Binalar için yapılması zorunlu olan DASK olarak da nitelendirilen Zorunlu Deprem Sigortası, yıllık olarak düzenleniyor. Peki, zorunlu deprem sigortası nasıl ödenir? Zorunlu deprem sigortası nereye ödenir?

Zorunlu deprem sigortası ne kadar tutar?

Zorunlu deprem sigortası primlerinin artışı, her yıl binaların metrekare birim maliyetlerindeki artışa paralel olarak düzenleniyor. Zorunlu deprem sigortası 2014 ne kadar? Zorunlu deprem sigortası ne kadar tutar?

Zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılır?

Devlet tarafından sunulan bir güvence olarak nitelendirilen zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılır? Zorunlu deprem sigortası dahilinde binanın hangi kısımları yer alıyor? İşte Zorunlu deprem sigortası kapsamı..

kerpiç daireye zorunlu deprem sigortası yapılır mı Haberi

kerpiç daireye zorunlu deprem sigortası yapılır mı

Kerpiç evlere DASK yapılır mı?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılayan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor.


Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında oluyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


DASK sigortası  teminat kapsamı dışındaki durumlar ise şu şekilde açıklanıyor:


Zorunlu Deprem Sigortası, binanızdaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılar. Buna karşın aşağıdaki durumlarda oluşan zararlarınız teminat kapsamı dışında oluyor:


Enkaz kaldırma masrafları

Kar kaybı

İş durması

Kira mahrumiyeti

Alternatif ikametgah ve işyeri masrafları

Mali sorumluluklar ve benzeri başkaca ileri...