14 / 05 / 2024

kerpiçten evlere dask yapılır mı

kerpiçten evlere dask yapılır mı

Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalara; Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında belirlenen koşullara uyan binalara DASK yapılabiliyor. Peki, Kerpiç evlere DASK yapılır mı?

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!

2024 yılına girerken 2023 yılının ilk 10 aylık resmi verilerine göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğu belirtildi. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı.

Evi olan herkesin bilmesi gerekiyor: DASK adres kodu nereden nasıl öğrenilir?

1 Mart 2013'ten itibaren zorunlu hale gelen DASK'a başvuruların nasıl yapıldığı merak ediliyor. İşte DASK adres kodu öğrenme işlemi aşamaları...

Siirt depreminde yıkılan 35 yıllık ev 2 ay önce boşaltılmış!

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde yıkılan evin kum taşı ve kerpiçten yapıldığı ve 2 ay önce boşaltıldığı öğrenildi.

İran'daki deprem Van'da hissedildi! Kerpiç evler yıkıldı!

İran'ın Hoy kentinde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem Van'da da hissedildi. Van'ın Başkale ilçesi Gelenler mahallesindeki kerpiçten evlerin bazıları depremde yıkıldı...

Van'da tamamen yıkılan mahalleler yeniden ayağa kaldırıldı!

Van'da, 23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremde kerpiçten evlerin tamamen yıkıldığı kırsal bölgelerdeki 6 mahalle, devletin sağladığı imkanlar sayesinde yeniden kuruldu.

Kıbrıs'taki evlere DASK yapılır mı?

Zorunlu Deprem Sigortası, olası bir depremde konutları güvence altına almak için yapılıyor. Sigorta şirketleri tarafından yapılan DASK Türkiye sınırları dışındaki evlere yapılır mı? Kıbrıs'taki evlere DASK yapılır mı?

Kerpiç evlere DASK yapılır mı?

Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalara; Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında belirlenen koşullara uyan binalara DASK yapılabiliyor. Peki, Kerpiç evlere DASK yapılır mı?

Ahşap ve kerpiç evlere deprem sigortası şartı getiriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, zorunlu deprem sigortası (DASK) uygulamaları konusunda tapu müdürlüklerini uyardı. Genelgede 'Özel Durumlar' konusunda da tapu müdürlüklerine uyarılarda bulunuldu. Uyarılarda şu hususlar öne çıktı...

Türkiye'nin ilk köylü kadın muhtarının müze olacak evi çöktü!

Türkiye’nin ilk köylü kadın muhtarı olan Satıkadın’ın (Satı Çırpan) Ankara’nın Kazan ilçesindeki evini müze yapmak üzere tadilata başlayan belediye ekipleri, kerpiçten yapılmış olan binanın tadilat sırasında yer yer çökmesiyle büyük tehlike atlattı...

DASK Van için 120 milyon lira hasar ödemesi yaptı!

DASK, Van'da meydana gelen deprem için 120 milyon lira hasar ödemesi yaptı...

Tuna Ofis Red Dot Design Awards 2013'ten ödül kazandı!

Tuna Ofis E-Motion ürünü Red Dot Design Awards 2013'ten ödül kazandı...

DASK’ta hedef 10 milyon sigortalı konut!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 2012’de gerçekleştirdiği faaliyetlerin sonuçlarını ve hedeflerini Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katıldığı toplantıda açıkladı.

DASK 5 yılda 10 milyon sigortalı konuta ulaşacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, hedeflerinin 5 yılda 10 milyon sigortalı konuta ulaşmak olduğunu söyledi.

kerpiçten evlere dask yapılır mı Haberi

kerpiçten evlere dask yapılır mı

Kerpiç evlere DASK yapılır mı?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılayan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor.


Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında oluyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


DASK sigortası  teminat kapsamı dışındaki durumlar ise şu şekilde açıklanıyor:


Zorunlu Deprem Sigortası, binanızdaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılar. Buna karşın aşağıdaki durumlarda oluşan zararlarınız teminat kapsamı dışında oluyor:


Enkaz kaldırma masrafları

Kar kaybı

İş durması

Kira mahrumiyeti

Alternatif ikametgah ve işyeri masrafları

Mali sorumluluklar ve benzeri başkaca ileri...