29 / 04 / 2024

kesin izinler

kesin izinler

Orman alanlarında verilen izin bedelleri kapsamında: Verilen ön izinlerde ön izin bedeli, kesin izinlerde ise; Ağaçlandırma bedeli; Arazi izin bedeli; Orköy bedeli; Erozyon bedeli alınıyor...

Antalya Kepez'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Kepez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van İli, İpekyolu ve Tuşba ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitlis Ahlat'taki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Muratpaşa'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Konut Ispartakule Evleri 1. Etap'ın kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO'nun projeleri arasında yer alan Emlak Konut Ispartakule Evleri 1 projesinin kesin kabulü yapıldı.

Son 2 yılda 83 ayrı bölgeyi 'kesin korunacak hassas alan' ilan ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada son 2 yılda 83 ayrı bölgeyi "kesin korunacak hassas alan" ilan ettiklerini, böylece çivi bile çakılamayacak alan yüz ölçümünü 576 milyon metrekareye çıkardıklarını belirtti.

Nidapark Kayaşehir'in kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Nidapark Kayaşehir projesi 443 ada 71 parsel üzerindeki Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin kısmi kesin kabulü onaylandı...

Hedef Yapı'nın kesin mühlet kararı 16 Haziran'a uzatıldı!

Yurt içi ve yurt dışında bu zamana kadar birçok proje hayata geçiren Hedef Yapı, konkordato ilan etmiş, daha sonra 3 ay kesin mühlet verilmişti. Şirketin 3 ay kesin mühlet kararı 7226 sayılı kanunda alınan tedbirler kapsamında 16 Haziran 2020 tarihine uzatıldı.

Giresun'daki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Giresun İli, Yağlıdere ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31126 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sivas'taki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sivas İli, Hafik ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31126 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van İli, Edremir ve Gavaş ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31126 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Kayseri İli, Yeşilhisar, Yahyalı ve Develi ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31126 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muğla Sarıgerme kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla Ortaca-Sarıgerme Dalaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kesin korunacak hassas alan ilan edildi...

kesin izinler Haberi

kesin izinler

Orman alanlarında verilen izin bedelleri!

Orman Kanununun 17/3 ve 18 inci maddelerinin uygulama yönetmeliği kapsamında verilen ön izinlerde ön izin bedeli, kesin izinlerde ise;

a) Ağaçlandırma bedeli,

b) Arazi izin bedeli,

c) Orköy bedeli,

ç) Erozyon bedeli, alınır.


(2) Ayrıca katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi ve kazı fazlası malzeme alanı izinlerinde Devlet idareleri ile kamu kurum ve kuruluşları adına olanlar hariç olmak üzere gerçek kişiler ve özel hukuk tüzel kişileri adına verilen kesin izinlerden birinci fıkradaki bedellere ilave olarak depolama bedeli izin başlangıcında defaten alınır.


(3) İletişim panoları için verilen izinlerde bedel hesaplarında pano metrekaresi izin alanı olarak alınır.


(4) İl özel idareleri, belediyeler, köy tüzel kişilikleri, belediyeler birliği, çevre koruma birlikleri, turizm alt yapı hizmet birliklerinin ve köylere hizmet götürme birliklerinin kâr gayesi bulunmaksızın...