30 / 04 / 2024

key ödemeleri kanunu

key ödemeleri kanunu

Konut edindirme yardımı ödemeleri kimlere yapılıyor? KEY ödemelerinde hak sahipleri nasıl belirlenir? İşte konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanun kapsamında yer alan esaslar...

3320 sayılı Konut Edindirme Yardımı Kanunu!

3320 sayılı Konut Edindirme Yardımı Kanunu olan Memurlar ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılması hakkında kanun 22 Kasım 1986 tarihinde 19289 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik 14 Ağustos 2007 Salı günü, 26613 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte key ödemelerine ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor...

Kirasını düzenli ödeyene iyi haber!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki kira ödemeleri kanunu Borçlar Kanunu tarafından düzenleniyor. Bu kanun ise kira ödemelerini düzenli bir şekilde yapan kiracının yanında oluyor. Kanuna göre kira ödemesini düzenli bir şekilde yapan kiracı dilerse, 10 yıl boyunca evi tahliye etmeyebilir. 

Turizm işletmelerinin kira ödemeleri 6 ay ertelenecek!

TBMM Genel Kurulunda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kabul edildi. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden tahsil edilmesi gereken kira ödemeleri 6 ay süre ertelenecek.

Vergi yapılandırma ödemeleri için yarın son gün!

Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri için tanınan süre 1 Ekim Pazartesi günü sona eriyor. 

Çevre temizlik vergisi 2017 ödemeleri bitiyor!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre ve temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor..

KEY ödemelerine ilişkin 3 soru TBMM gündeminde!

KEY ödemeleri meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin olarak CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e 3 soru sordu..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ev ve işyeri gibi taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden mal sahipleri, vergi mükellefi oluyor. 2016 yılı kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün kaldı..

Kira gelir vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi ödemeleri yarın başlıyor..

Kira gelir vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi mükellefi olabiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapılıyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak..

Konut edindirme yardımı bildirimi!

KEY ödemeleri 3320 sayılı kanun gereğince yapılıyor. "Konut Edindirme Yardımı Bildirimi" doldurulup, Sosyal Sigortalar Kurumuna verilmesi gereliyor. İşte konut edindirme yardımı bildirimi..

KEY ödemeleri süresi!

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılıyor. Peki, KEY ödemeleri kaç ay yapılıyor? İşte KEY ödemeleri süresi..

KEY ödemeleri kimlere yapılacak?

KEY ödemeleri 3320 sayılı kanun gereğince memur ve işçiler ile bunların emeklilerine yapılıyor. Konut Edindirme Yardımlarından ancak bir defa yararlanılabiliyor. Peki, KEY ödemeleri kimlere yapılacak?

KEY ödemeleri 2015!

KEY ödemeleri 3320 sayılı kanun gereğince memur ve işçiler ile bunların emeklilerine yapılıyor. KEY listesi, en son 29 Eylül 2014 tarihinde açıklanmıştı. Peki, Yeni KEY ödemeleri 2015 açıklandı mı?

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergilerin başında yer alan değer artış kazancı, taşınmaz mal satışlarından elde edilen kazanç için ödeniyor. Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 15 gün...

key ödemeleri kanunu Haberi

key ödemeleri kanunu

KEY ödemelerinde hak sahipleri nasıl belirlenir? 

Konut edindirme yardımı ödemelerinin kimlere yapılacağına ilişkin esaslar, konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanun kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


Hak sahiplerinin belirlenmesi MADDE 3 – (1) Mülga 3320 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi uyarınca konut edindirme yardımı hesaplarını tahakkuk ettirmek ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine devretmekle yükümlü olup, ilgili mevzuatı uyarınca bu Kanuna ekli (1) sayılı cetveli daha önce gönderen kurumlar dışındaki tüm kurum ve kuruluşlar; 


a) Konut edindirme yardımı Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine aktarılmış olan hak sahiplerinin isimleri ve yardım tutarlarının yer aldığı listeleri, 

b) Konut edindirme yardım tutarı tahsil edilmiş, ancak Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine aktarılmamış olan hak sahiplerinin isimleri ile yardım tutarlarının yer aldığı listeleri, her hak sahibi için...