02 / 05 / 2024

KGF kredileri kaynağı

KGF kredileri kaynağı

Kredi Garanti Fonu (KGF) kredileri 140 milyar liraya ulaştı. KGF kredileri birçok firmaya kaynak oluyor. Firmalar aldığı kaynak ile lüks otomobil, arsa, ev gibi harcamalara giriyor.

Kredi Garanti Fonu'nda teminat şoku!

Bankaların KOBİ’ler üzerindeki baskısına bir de Kredi Garanti Fonu (KGF) da eklendi. KOBİ’lere verilen KGF kredileri için gayrimenkulleri ipotek altına almaya başlayan bankalar, firmaları da zor durumda bırakmaya başladı.

KGF kredileri arsa ve ev harcamalarına gidiyor!

Kredi Garanti Fonu (KGF) kredileri 140 milyar liraya ulaştı. KGF kredileri birçok firmaya kaynak oluyor. Firmalar aldığı kaynak ile lüks otomobil, arsa, ev gibi harcamalara giriyor.

Düzce Kaynaşlı'da 3.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü, Düzce Kaynaşlı'da bulunan arsayı satışa çıkardı. İmarlı arsanın satış bedeli 3 milyon 375 bin 424 TL olarak belirlendi.

Düzce Kaynaşlı Sosyal Konut Projesi'nde sona gelindi!

Kaynaşlı'da, Sosyal Konut Projesi" nde son aşamaya gelindi. Proje kapsamında gelir seviyesi düşük ve yardıma muhtaç ailelere yönelik TOKİ tarafından Darıyeri Hasanbey köyü Düzorman mevkisinde yapılan 95 konut tamamlandı.

2015'te bireysel kredilerin yüzde 36'sını konut kredileri oluşturdu!

Geçen yıl sonu itibarıyla bireysel kredilerin yüzde 38'ini ihtiyaç kredileri, yüzde 36'sını konut kredileri, yüzde 19’unu kredi kartları ve yüzde 7’sini taşıt kredileri oluşturdu.

İnşaat sektörü önemli bir istihdam kaynağı yaratıyor!

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, sektörün önemli bir istihdam kaynağı yarattığını söyledi. Zeki Kıvanç, inşaatın başlangıcı ile bitimi arasındaki sürecin 250 dolayında alt sektörü doğrudan ilgüendirdiğini belirtti.

Alişan Çırakoğlu: Toplumsal sorumluluk bizim ilham kaynağımız!

AKG Gazbeton’un düzenlediği söyleşiler dizisi “Anlatılar”ın beşincisi, Mimar Alişan Çırakoğlu’nun katılımı ile İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşti. Çırakoğlu, ilham kaynağının yaşadığı topluma duyduğu sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi umut kaynağı oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından başlatılan “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat” projesinin engelliler için umut kaynağı olduğunu bildirdi.

Düzce Kaynaşlı'ya yeni kültür merkezi inşa edilecek!

Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Maliye Bakanlığı ile görüşmeleri sonucunda Kaynaşlı'ya Kültür Merkezi yapılacağını açıkladı. Bayraktar, öncelikle yer tahsisinin ardından merkezinde hemen çalışmalara başlanacağını belirtti.

Kaynaşlı’ya Kültür Merkezi yapılacak!

Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Maliye Bakanlığı ile görüşmeleri sonucunda Kaynaşlı’ya Kültür Merkezi yapılacağını açıkladı. Bayraktar, öncelikle yer tahsisinin ardından merkezin yapılması için hemen çalışmalara başlanacağını belirtti.

İngiltere’de konut kredileri Ağustos'ta 3,4 milyar sterline yükseldi!

İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) açıkladığı verilere göre konut kredileri ağustos ayında 3,4 milyar sterline yükseldi. Temmuz ayında konut kredileri 2,8 milyar sterlin artış göstermişti.

Mustafa Tekeli: AŞTİ’nin yıkılması kamu kaynağı israfıdır!

Aylin Nazlıaka’nın soru önergesiyle gündeme gelen AŞTİ yerine proje çalışması yönündeki iddialarla ilgili açıklama yapan Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Başkanı Mustafa Tekeli, AŞTİ’nin yıkılmasının kamu kaynağı israfı olacağını söyledi.

Antalya Kırkgöz su kaynağında çevre kirliliği!

Antalya'nın doğa harikası su kaynağı Kırkgöz, günübirlik ziyaretçilerin atıkları nedeniyle adeta çöplüğe dönüştü.Ali Özdemir geç kalınmadan bölgede temizlik çalışması yapılmasını istedi.

KGF kredileri kaynağı Haberi

KGF kredileri kaynağı

Hükümetin ekonomiyi canlandırmak için devreye soktuğu Kredi Garanti Fonu (KGF) kredileri 140 milyar liraya dayandı. KGF kapsamındaki kredilere özellikle şubat ayı sonundan itibaren çok ciddi talep geldiği belirtilirken, söz konusu kredilerin ne kadarının yatırıma yöneldiği ise tartışma konusu olacağa benziyor. Birçok firmanın kullandığı kredileri işini büyütmek için yatırıma yönlendirdiğine şüphe yok. Ancak bankacılık kaynaklama göre, firmaların birçoğu da çeşitli nedenlerle aldığı kredilerin önemli bir bölümünü işini büyütme amaçlı yatırıma yönlendirmiyor. Bankacıların ve piyasadan bazı firma sahiplerinin verdikleri bilgilere göre, KGF'den uygun koşulla çektiği kredi ile arsa alanlar da var, lüks araba alan da var, ofis satın alan da, ihtiyaç olana kadar parayı tamamen mevduata yatıran da var. Bunun nedenini sorduğumuz bazı bankacılar, KGF kredilerinde ortalama faizin KOBİ'de yüzde 14.18,...