19 / 05 / 2024

Kıbledağı Camii rize

Kıbledağı Camii rize

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bin 200 rakımlı Kıbledağı zirvesinde inşa edilen Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camii’nin açılışını yaptı.

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 35'i tamam!

Temeli 2 yıl önce atılan 766 hektarlık alanda projelendirilen Rize Artvin Havalimanı'nın yüzde 35'i tamamlandı. Projenin temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı. 

Malatya Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Malatya'nın Kernek bölgesinin sembol yapılarından olan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu nedeniyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda Aralık'ta durdurulan yıkım, yeniden başladı.

Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii'nde yıkım çalışmaları yeniden başladı.

Hasankeyf'te taşınma ihalesine Danıştay'dan ikinci iptal!

Batman'da Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'te tarihi eserlerin taşınması için DSİ'nin yaptığı dört etap halindeki ihalelerden ilkinin ardından, Kızlar Camii'nin  taşınma işi ihalesi Danıştay tarafından iptal edildi.

Rize'de 207 milyon TL'lik 16 tesisin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'deki 16 tesisin temelini attı.

Adana Köprüköy Camii mimarisiyle dikkat çekiyor!

Adana'da 1930 yılında yapılan Köprüköy Camii'nin dış tasarımı görenleri hayrete düşürüyor. Etrafındaki çok sayıda çiçekle botanik bahçesini andırıyor.

Adana'da kentsel dönüşüm tedirginliği!

Adana'daki 87 yıllık Köprüköy Camii kentsel dönüşüm kapsamı altında. Köprülü Mahallesinde başlayan kentsel dönüşüm ise mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Gölbaşı Hacı Hasan Köyü Camii ve Muhtarlığı imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Hacılar Mahallesi'nde Hacı Hasan Köyü Camii ve Hacı Hasan Köyü Muhtarlığı'nın yer aldığı alana ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Çanakkale Taşköprü Camii'nin restorasyon ihalesi yapıldı!

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde, 1792 yılında Hadimzade Osman Bey tarafından inşa edilen, aynı zamanda Karşıyaka Camii veya Cami-i Cedit olarak da bilinen Taşköprü Camii restorasyon ihalesi yapıldı.

Bursa Değirmenlikızık Camii'ye yeni meydan!

Uygun bir alanı olmadığı için cenaze namazları bile dar sokakta kılınan Değirmenlikızık Eski Camii, Büyükşehir Bursa Belediyesi’nin yatırımlarıyla ferah bir avluya bir lokale kavuştu.

Kıbledağı Camii rize Haberi

Kıbledağı Camii rize

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği ile memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde bin 200 metre rakımlı Kıbledağı'nın zirvesine inşa edilen cami ve kent ormanı projelerinin açılışı bizzat Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Erdoğan, “Bugün, yıllar yılı benim de çocukluğumdan beri üzerinde birçok efsanelerin konuşulduğu, anlatıldığı Kıble Dağı’ndaki mütevazi mescidin yerindeyiz. Burada daha önceden Hacı Hafız Yusuf Yılmaz tarafından oluşturulan bir mescit vardı. Buraya gelen kişilerin ihtiyacına cevap verebilmesi adına bazı hayırsever kardeşlerimin desteğiyle burada güzel bir mimari olsun istedik. Kadim medeniyetimiz, estetiği öne çıkaran ve bu estetikle tarihe mühür vuran bir medeniyetti. Burada bizim medeniyetimizin bir mührü olan bir camiyi inşa ettik. Çevresinde dinlenebilecek yerlerimiz var. Artık burası bir çekim alanı haline de gelmiş oldu. Yaz mevsiminde şehrimize gelen...