04 / 10 / 2024

Kıbrıs yeni emlak yasası 2020

Kıbrıs yeni emlak yasası 2020

Kıbrıs'ta iş insanı Mehmet Eminoğlu tarafından yapılan “Sahte vekaletle devir” olayının gün yüzüne çıkmasıyla gözler emlak sektöründe yaşanan olumsuzluklara çevrildi...

Kıbrıs’ta güvenli gayrimenkul yatırımında yeni adres Türk tapulu projeler oldu!

Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımları artış gösterirken, Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamada Kıbrıs’taki  gayrimenkul projelerinde yaşanan tapu sorunlarına dikkat çekerek, yatırımcıları güvenli projelere yönelmeleri konusunda uyarılar yaptı.

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Konut yatırımcılarının yeni adresi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Ülkemizde konut yatırımının pahalı hale gelmesi ve finansmana erişim sorunları Türk gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’a yöneltti.

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!

Kıbrıs’ta emlak sektöründe büyük kaos yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yanlış olduğu savunulan yasa Anayasa Mahkemesine taşındı. Sektörün çıkmaza girdiği kaydedilirken, Avukat Burçin Sertbay da konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları tam 42 aydır artıyor!

Yatırımcıların yeni gözdeleri arasında yer alan Kuzey Kıbrıs’ta konut fiyatlarının “Sterlin” bazındaki sert yükselişi hız kesmeden sürdürürken, konut fiyatlarının tam 42 aydır sterlin bazında arttığı belirtildi. 

Gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Dubai ve Kıbrıs!

Yaptığı açıklamada gayrimenkul ve emlak piyasasının toparlanma eğilimi gösterdiğini dile getiren Remax Revizyon Broker’ı Ramazan Sakallı, son dönemde yatırımcıların yeni rotasının Dubai ve Kıbrıs olduğunu söyledi.

Kıbrıs'ta Turistik Konut Yasası ile kısa vadeli kiralamalar kontrol altına alınacak!

Turizm Bakanlığı Kıbrıs'ta sürekli olarak artış gösteren kısa süreli kiralamalara yönelik yeni bir "Turistik Konut Yasası" hazırladı. “Turistik Konut Yasası” ile kısa süreli kiralamaların kontrol altına alınması amaçlanıyor

Kıbrıs'ta emlak krizi kapıda!

Yabancılara taşınmaz mal satışında yapılan değişikliklerle gayrimenkul sektöründe yükselen krize işaret eden Avukat Münür Doratlı, Kıbrıs'ta tapu dairelerinde büyük kaos yaşandığını söyledi.

Kıbrıs'taki emlak krizi yeni bir boyut kazandı! Projeler durdu, satışlar iptal ediliyor, lansmanlar erteleniyor!

Kıbrıs'ta gayrimenkul sektöründe yılbaşından bu yana var olan kriz; yeni yasayla yabancılara taşınmaz mal satışında çıkarılan zorluklar, deprem uzmanlarının yaptığı açıklamalar ve KKTC vatandaşı Afik Grup Direktörü Simon Aykut’un Güney’de tutuklanmasıyla adeta yeni bir boyut kazandı.

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Son zamanlarda Türk yatırımcıları rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Yüksek kira getirisi ve konutta ödeme kolaylığından dolayı Kıbrıs Türk yatırımcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Kıbrıs'ta Türk yatırımcılarını teşvik edici yeni düzenlemeye gidildi. Türkler Kıbrıs'tan artık üç tapu sahibi olabilecek.

Kuzey Kıbrıs'ta yabancıların mal edinme ve uzun vadeli kiralama şartlarına yeni düzenleme!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yabancıların mal edinmelerine kısıtlamalar getiren "Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı" KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Kuzey Kıbrıs'ta emlak dolandırıcılığı alarmı!  

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kuzey Kıbrıs emlak piyasasında dolandırıcılık faaliyetleri giderek daha da artıyor. Pek çok firma yüzde 220 imar oranına sahip araziler üzerinde 3D projelerle sahte umutlar yaratıyor.

Arsago'dan Kıbrıs'a yeni proje! Kıbrıs Geçitkale Oasis projesi daire garantili arsa payı sunuyor!

Kıbrıs'ta hayata geçirilen daire garantili arsa payından oluşan Kıbrıs Geçitkale Oasis projesine yatırımcılardan büyük ilgi oluştu.

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 1.500 konutluk dev proje! 63 bin pounddan satışa çıktı!

Fenercioğlu, Kuzey Kıbrıs’ta projelere başladı. Yeşilyurt’un Gaziveren bölgesinde ‘yeni Miami’yi inşa etmeye başlayan şirket, 1500 konutluk dev proje için kolları sıvadı. 

Kıbrıs yeni emlak yasası 2020 Haberi

Kıbrıs yeni emlak yasası 2020

Kıbrıs'ta iş insanı Mehmet Eminoğlu’nun sahte vekaletnamelerle bazı taşınmaz mallar ve nakit paraların devrini yapmakla suçlandığı olaydan sonra gözler emlak sektöründe yaşananlara çevrildi. Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre; son zamanlarda emlak sektöründe yaşanan yolsuzluk olaylarının gün yüzüne çıkmasıyla herkes huzursuz oldu.

SUNGUR: YENİ YASA DENETLEME YETKİSİ GETİRECEK… 

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, emlak sektöründeki yolsuzluk olaylarının giderek artış gösterdiğini, bu sebeple Emlakçılar Yasası’nın bir an önce revize edilmesi gerektiğini söyledi. Sungur, söz konusu yasanın emlakçılara denetleme yetkisi getireceğini ifade ederek, böylece ülkede denetim mekanizmasının oluşturulacağına vurgu yaptı. 

GÜRCAFER: EV SATIŞLARINDA BİRLİK KEFİL OLACAK... 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, son yaşanan olayların ülke sistemindeki bir boşluktan kaynaklandığına dikkat çekerek, inşaat sektöründe yaşanan olumsuzluklara karşı ‘Garanti...