03 / 05 / 2024

Kiçikapı Kilisesi restorasyon

Kiçikapı Kilisesi restorasyon

Kültür Yolu Projesi kapsamında Kayseri Kiçikapı Kilisesi restore edilecek

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

İstanbul Sent Antuan Kilisesi'nin satışı durduruldu!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Sent Antuan Kilisesi, avlusu ve avlunun önündeki altışar katlı, birbirlerine bir geçitle bağlanan 2 apartmanla birlikte 4 adet dükkan, zamanında üzerlerine kaydedilen kişiler tarafından satışa çıkartıldı...

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kiçikapı’da bulunan Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülen Kiçikapı’daki Tarihi Meryem Ana Kilisesi'ni bugün itibariyle hizmete açıyor.

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

Andaval Kilisesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Ayasofya Müzesi ile çağdaş olan, Hristiyanların kutsal hac yolu üzerinde bulunan ve 1977'de meydana gelen patlamada büyük bölümü zarar gören Andaval Kilisesi'nde 22 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Balat'taki Demir Kilise bugün açılıyor!

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

İBB'den Cendere'ye ezber bozacak ekolojik restorasyon projesi!

Cendere ekolojik restorasyon projesinde çalışmalar başlıyor. İki etapta tamamlanacak olan proje ile İstanbul yeni bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacak.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin ihalesine 19 teklif!

Kayseri Kiçikapı'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon ihalesine firmalar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 498 bin TL olan ihaleye 19 firma katılarak teklif verdi.

Konak'taki 100 yıllık İstiklal İlkokulu'nda restorasyon başladı!

Yerel seçimler öncesi kapatılan İzmir İl Özel İdaresi’nden İzmir Valiliği’ne devredilen mülkler arasında yer alan İkiçeşelik semtindeki tarihi bina, açılan dava sonunda Konak Belediyesi’ne geçti. Belediye restorasyon çalışmalarına başladı.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyonu başlıyor!

Restorasyon ihalesine çıkılan ve Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlanacak olan Meryem Ana Kilisesi'nin 24 saat açık kent kütüphanesi yapılması için proje çalışmaları tamamlandı.

Kapalıçarşı’da restorasyon başladı!

Yılda ortalama 92 milyon kişinin ziyaret ettiği Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatı yenilemesiyle başladı. Yaklaşık 10 yıl sürecek restorasyon çalışmalarının ilk etabı olan çatı için kiremitler yerleştirildi.

Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor!

Dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor. Günde 300 bin, yılda 92 milyon kişinin ziyaret ettiği 555 yıllık tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları çatıdan başlayacak.

Kiçikapı Kilisesi restorasyon Haberi

Kiçikapı Kilisesi restorasyon


Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Kiçikapı Kilisesi'ni Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan devraldıklarını söyledi. Özhaseki kiliseyi restore edeceklerini ve ilerde sergi salonu olarak kullanacaklarını sözlerine...