03 / 05 / 2024

Kiğı barajı deplase yolları

Kiğı barajı deplase yolları

Genç-Kocabey, Erzurum-Karlıova-Bingöl yolu sathi kaplama bölünmüş yol yapılacak. Bingöl-Muş Solhan yolu 98 km BSK yapılacak. Kiğı barajı deplase yolları ve Genç demiryolları yapımına devam edilecek.

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

100 yer altı barajı inşa edilecek! 

Aralarında Ankara, İzmir ve Edirne'nin olduğu 12 ilde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 adet yer altı barajı inşa edilecek. Bu projeyle 750 bin kişiye içme suyu sağlanacak. Ayrıca, 80 bin dekar alan sulanabilecek.  

Yusufeli Barajı'nda sona geliniyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımına devam edilen Yusufeli Barajı'nda sona gelindi. Türkiye'nin en yüksek barajında 3 bin kişi vardiyalı 24 saat süreyle çalışıyor.

Yusufeli'de 10 bin kişi ev sahibi olacak!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde taşınma başladı. 68 yıl sonra başlayan baraj inşası kapsamında baraj kenarından yaklaşık 10 bin kişiye ev sahipliği yapacak alan inşa ediliyor.

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su kanalı yapılıyor!

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su getirecek olan projede inşaat devam ediyor. 400 bin kişiye istihdam sağlayacak proje

Antalya Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı!

DSİ Genel Müdürü Diniz: "Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı. Milli ekonomiye 30 milyon 424 bin 920 lira katkı ve 8 bin 570 kişiye istihdam alanı sağlayacak" dedi.

Niğde'de 4 bin kişilik öğrenci yurdu çalışmaları sürüyor!

Niğde Üniversitesi öğrencilerinin barınma sorununu çözmek amacıyla İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 4 bin kişilik öğrenci yurdu ile Akkaya Barajı arasında kalan 30 dönümlük alanda peyzaj ve rekreasyon çalışmaları sürüyor.

Bingöl'ün 2016 yatırımları açıklandı!

Genç-Kocabey, Erzurum-Karlıova-Bingöl yolu sathi kaplama bölünmüş yol yapılacak. Bingöl-Muş Solhan yolu 98 km BSK yapılacak. Kiğı barajı deplase yolları ve Genç demiryolları yapımına devam edilecek.

Bingöl Kiğı Barajı'nın inşaatı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl’de inşa edilen Kiğı Barajı’nda su tutma işlemi başladı. Terör örgütü tarafından sıkça hedef alınan barajda böylece 18 yıllık hasret sona ermiş oldu.

Brezilya'da baraj göçtü!

Brezilya'nın Minas Gelais eyaletindeki Mariana bölgesinde baraj çökmesi sonucu çok sayıda kişinin yaşamını yitirmiş olmasından endişe ediliyor. baraja yakın bölgede yaşayanlar yüksek kesimlere tahliye edildi.

Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlıyor!

Hem Anamur'un hem de Kıbrıs'ın su ihtiyacını karşılayacak olan Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlayacak. Baraj, 7 bin 525 kişiye istihdam sağlayacak.

Mersin Alaköprü Barajı Sulaması projesi 7 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:-"Mersin Anamur Alaköprü Barajı Sulaması Projesi ile toplam 7 bin 525 kişiye ilave istihdam imkanı ve yıllık 80 milyon lira net gelir artışı sağlanacak" dedi.

Aytun Çıray: İzmir baraj havzasına imar verilmez!

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray, Karşıyaka ve Balçova ilçelerinde kişiye özel parsel düzenlemeleri yapıldığını belirterek, "Baraj havzasına imar izni demek, İzmirliler'e biyolojik savaş açmak demektir." dedi..

Kiğı barajı deplase yolları Haberi

Kiğı barajı deplase yolları

Gözeler ve Genç’te depolama ve sulama projeleri sürecek. Merkez ve Genç’e afet konutları yapılacak. Jandarmaya lojman yapılacak. Üniversite altyapısı için doğalgaz dönüşümü, hayvan hastanesi, fıtness merkezi, makine teçhizat ve basın yayın alımı gerçekleşecek.


2016 Yılı Yatırım Programı, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi yayımlandı.

Yatırım Programı hazırlıklarında sektörel bazda eğitim, sağlık, içme suyu ve kanalizasyon, sulama,  bilim teknoloji, bilişim ve başta demiryolu, liman, lojistik merkezleri olmak üzere ulaştırma sektörlerine öncelik verilmiştir.

Kamu yatırımları, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmayı ve bölgesel gelişme potansiyelini değerlendirmeyi hedefleyen alanlara yönlendirilmeye devam edilmiştir. Bu kapsamda kentsel gelişme odaklı projelerin yanı sıra, GAP bölgesinde üretken özel sektör yatırımlarını destekleyecek ekonomik ve sosyal altyapı projelerine, DAP, KOP ve DOKAP bölgelerinde de eylem planlarıyla önceliklendirilmiş projelere ağırlık verildi.

Yatırım Programında en yüksek...