14 / 05 / 2024

kilis osb cazibe merkezi programına dahil oldu mu

kilis osb cazibe merkezi programına dahil oldu mu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na bazı Organize Sanayi Bölgeleri ile Kilis'te yer alan OSB de dahil oldu. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kilis OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Suriye'de çıkan iç savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen Kilis, yatırımcıların gözdesi oldu. Sınır güvenliğinin kontrol altına alındığı kente mevcut iki OSB'nin dışında iki yeni OSB daha yapılıyor. Polateli OSB'de 13 milyon metrekarelik alan için 2 bin yatırımcı başvurdu.

Kilis'te OSB ve sanayi sitesi kurulacak mı?

Kilis ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı meclis gündemine taşındı. Tanrıkulu sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay soru önergesi hazırladı..

Çerkezköy OSB, konut sitesi oluşumunu hızlandırıyor!

Çerkezköy OSB, çalışanların ihtiyaçlarına yönelik yüzme havuzu, sağlık gereçleri, yörede olmayan sosyal donatıyla da cazibe merkezi olma özelliğini pekiştiriyor. Ayrıca yörede konut sitesi oluşumunu da hızlandırıyor..

Batman OSB'de arsa bekleyişi!

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımcılar ‘Cazibe iller’ programı kapsamında destek bekliyor. OSB’de bazı şirketlere yer tahsisinde öncelik tanınacak.

Kilis 2. OSB'de 50 sanayi parseli bu yıl firmalara tahsis edildi!

Mevcut 1. OSB'de taleplere cevap verecek parsel kalmaması nedeniyle genişleme çalışmalarına başlanıldı. 128 hektarlık alanda toplam 50 adet sanayi parseli oluşturuldu ve bu parseller 2017'nin ilk çeyreğinde firmalara tahsis edildi.

Diyarbakır'a 3. OSB geliyor!

Cazibe Merkezi Programı kapsamında yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Diyarbakır'ın OSB ihtiyacı karşılanacak. Bölgede 3. OSB inşa edilecek.

Hopa, liman ve OSB projeleriyle cazibe merkezi olacak!

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Hopa Limanı ve OSB projeleri hakkında açıklama yaptı.. İşte detaylar..

Kilis, Cazibe Merkezleri Programı'na dahil edildi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na bazı Organize Sanayi Bölgeleri ile Kilis'te yer alan OSB de dahil oldu. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gaziantep Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB kuruluyor!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde, Gaziantep ve Kilis illerinin işbirliğiyle kuruluş çalışmaları yürütülen 'Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)' projesinde beklenen güzel haber geldi.

Bursa Gürsu kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak!

Gürsu OSB ve Kestel 2 No’lu OSB’nin birleştirilmesiyle ilgili müjdeyi GÜSAB Başkanı Yunus Aydın verdi: “Haziran ayında Uludağ OSB olarak yolumuza devam edeceğiz, Gürsu cazibe merkezi olacak.”

Kilis'e Türkiye'nin en büyük OSB'si kuruluyor!

24 Televizyonu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan Konuşan Ekonomi programı, güney illerimizden Kilis’e konuk oldu. Zengin mutfağı ve doğasıyla Kilis, yeni kurulacak OSB’si ile yatırımcıları bekliyor.

Kilis OSB Camii’nin temeli atıldı!

Kilis, Organize Sanayi Bölgesi’ne Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı tarafından yaptırılacak olan Cami’nin temeli törenle atıldı. Cami 2 bin 100 kişi kapasiteli olarak planlandı.

Kilis-Polateli OSB'de son durum ne?

Arsa fiyatlarını yüzde 200 artıran Kilis-Polateli OSB Amanos dağlarından geçecek Amanos Tüneşi ile Kilis İskenderun Limanı'na bağlanacak. Kilis-Polateli OSB projesinin 2 yıl içerisinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

kilis osb cazibe merkezi programına dahil oldu mu Haberi

kilis osb cazibe merkezi programına dahil oldu mu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na programın dördüncü ve beşinci bölge illerinde yer alan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile Kilis'te yer alan OSB de dahil edildi.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararda değişiklik yapan karar uyarınca, programın dördüncü bölge illeri; Kars Ağrı ve Iğdır ile beşinci bölge illeri; Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta bulunan OSB'ler, Kilis OSB'de gerçekleştirilecek bölgesel, büyük ölçekli ve stratejik teşvik uygulamaları kapsamındaki yatırımlar, programın altıncı bölgesinde uygulanan desteklerden aynı oran, süre ve şartlarda yararlanacak.


Program kapsamındaki illere taşınan tesise ilave yatırım yapılmaması veya yapılmakla birlikte asgari sabit yatırım ve kapasite şartlarının sağlanmaması durumunda, dördüncü ve beşinci bölgelere taşınan tesisler, sigorta primi işveren desteğinden, altıncı bölgeye...