05 / 05 / 2024

kilise projesi yeşilköy kilise projesi

kilise projesi yeşilköy kilise projesi

Başbakan Davutoğlu, Dolmabahçe'de azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda müjdeyi verdi, Türkiye'nin ilk kilisesi Yeşilköy'e yapılacak. Projesi tamamlanan Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi, 1.5 milyon dolara mal olacak.

1929 yılında Yeşilköy'de 3 bin 545 liraya satılık ev! 

1929 yılında Yeşilköy'de  Şevketiye Bulvarı üzerindeki bir ev 3 bin 545 bin liraya satılıyormuş.

1936'da Yeşilköy'de taksitle çiftlik satılmış!

Emlak ve Eytam Bankası'nın 1936 yılındaki ilanları arasında Yeşilköy'de yer alan ''Taksitle satılık çiftlik'' de vardı. İşte detaylar...

1954'te Baruthane sahasına 50 bin kişilik şehir planı! Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar...

1954 yılında İstanbul'da Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar uzayan Baruthane sahasında yeni şehrin yapımı planlanmış.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

Florya, Yeşilköy ve yakın çevresindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Florya, Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde ilk kuralar Şırnak'ta çekildi!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde ilk kuralar Şırnak'ta çekildi.

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bugün Bakırköy ilçesi, Yeşilköy Mahallesi, 325 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Vip Elektrik Aydınlatma İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi açıldı!

Vip Elektrik Aydınlatma İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sevcan Günaydın tarafından açıldı.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Ankara Büyükşehir'in Bisiklet Yolu Projesi'nde ilk etap tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince hazırlanan "Bisiklet Yolu Projesi"nin ilk etabı, trafik kazasında yaşamını yitiren genç bisikletçi Umut Gündüz'ün ismiyle, vatandaşların hizmetine açıldı.

Fors Otelcilik Bilişim Turizm Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi açıldı!

Fors Otelcilik Bilişim Turizm Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Tuncer tarafından açıldı.

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ve  1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Yeşilköy Mahallesi, 1030 ada, 99 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

kilise projesi yeşilköy kilise projesi Haberi

kilise projesi yeşilköy kilise projesi


Başbakan Davutoğlu, Dolmabahçe'de azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda müjdeyi verdi, Türkiye'nin ilk kilisesi Yeşilköy'e yapılacak. Projesi tamamlanan Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi, 1.5 milyon dolara mal olacak.


Önceki gün Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde Türkiye'de yaşayan gayrimüslim cemaat temsilcileriyle yemek yiyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süryaniler için Yeşilköy'de yapılması planlanan kiliseye destek vereceklerini söyledi. Böylece 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir kilise sıfırdan yapılmış olacak. Süryaniler için yapılacak kilisenin adresi Bakırköy ilçesi sınırları içindeki Yeşilköy olacak. 



18 bin Süryani yaşıyor

Peki adres olarak neden burası seçildi? Türkiye'de yaklaşık 25 bin Süryani yaşıyor. Bunların 18 binin adresi ise İstanbul. İstanbul'da Ermenilerden sonra en büyük azınlık grubu olan Süryanilerin yoğun olarak yaşadıkları bölge ise Bakırköy. İşte bu yüzden kilise Yeşilköy'deki Katolik Mezarlığı'nın içine yapılacak.

Mardin'e...