07 / 05 / 2024

kilisteki inşaatlar durdu mu

kilisteki inşaatlar durdu mu

Kilis Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Arslan, roket saldırılardan önce dairelerin rahat bir şekilde satıldığını belirtirken, olaylardan sonra inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini söyledi.

60 bin şantiyede inşaatlar durdu!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), önceki gün çimento faaliyetlerine karşı iş bırakma eylemine başladı. 24 Eylül'e kadar devam edecek olan boykotta 60 bin şantiyede inşaat durdu. 

Sinop'ta imar planı iptal edildi! Tüm inşaatlar durdu!

Sinop Belediyesi'nce hazırlanan ve mecliste kabul edilip, onaylanan, kentin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları iptal edildi. Bölgede tüm inşaatlar durduruldu.

Asım Akansoy: İşçi güvenliği yoksa inşaatlar durdurulmalı!

İçişleri ve Çalışma Eski Bakanı CTP Milletvekili Asım Akansoy, “Bakan Saner’e göre denetim yapılırsa inşaatların tümü duracakmış. Eğer konu insan sağlığı ise, konu işçi güvenliği ise, konu insanların hayatı ise gerekirse tüm inşaatlar durdurulur” dedi.

Bursa'da hastane inşaatlarında deprem izolatörü uygulaması!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Odaya üye inşaat mühendisleri, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarında kullanmaya başladığı deprem izolatörü uygulamasını düzenlenen teknik gezide inceledi.

Ertan Sapankaya: Konut inşaatlarında yüzde 10 artış bekliyoruz!

TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya, "Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri dikkate alındığında 2017-2021 yılları arasında konut inşaatlarında İlk üç yılda yüzde 10 son iki yılda ise yüzde 12 oranında artış bekliyoruz" dedi.

Adapazarı'nda ruhsatsız olan inşaatlar yıkılacak!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kaçak bina yıkımı sırasında yaşanan arbedeye ilişkin, "Şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatlar yıkılacak." dedi.

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

Samsun Vezirköprü Kızılcaören mevkiinde inşaatına başlanan 150 Yataklı Devlet Hastanesi ve 20 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı durdu mu?. Yaklaşık 200 işçinin çalıştığı hastane inşaatında işçilerin sayısının 10 kişilere kadar düştüğü iddia edildi.

Yoav Galant: Gush Etsyon'da inşaatlar yapılmalı!

İsrail İskan Bakanı Yoav Galant, Kudüs'ün güneyindeki Gush Etsyon'a ziyaret düzenledi. Bölgede yarım milyon yerleşimcinin yaşayacağını belirten Galant, "Gush Etsyon'da inşaatlar yapmamız gerekiyor. Burası tarihi ve stratejik önem taşıyor." dedi.

ABD'de yeni konut inşaatları beklentileri aştı!

ABD'de yeni konut inşaatları mayısta 1.16 milyon adete gerilemesine rağmen beklentileri aştı. İşte ayrıntılar...

Bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor!

Gürültü kirliliğini önlemek amacıyla bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor. Yeni yönetmelik taslağına göre; tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlarda kullanılacak tüm malzemelerde, yalıtım özelliği zorunlu olacak.

Bursa Osmangazi'de inşaatlar kontrol altında!

BURSA’da Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yaptıkları denetimlerle devam eden inşaatların yol ve kaldırım işgallerine yönelik çalışma yaptı. Zabıta ekipleri, güvenlik önlemi alınmayan inşaatlar için de işlem yaptı.

ABD'de yeni konut inşaatları beklentilerin üzerinde artış gösterdi!

Amerika Birleşik Devleti'nde Nisan ayı TÜFE ve Mart ayı yeni konut inşaatları beklentilerin üzerinde arttı.

Niğde'de köy dışında yapılan inşaatlar meclise taşındı!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de köy yerleşik alanının dışında yapılan inşaatları meclis gündemine taşıdı. Gürer, önergesinde hazırladığı soruları İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu..

kilisteki inşaatlar durdu mu Haberi

kilisteki inşaatlar durdu mu

Kilis’te inşaat sektöründeki çalışmalar büyük oranda durdu.


Kilis Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Arslan, roket saldırılardan önce dairelerin rahat bir şekilde satıldığını belirtirken, olaylardan sonra inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini söyledi.


Arslan, “Bundan 3-4 ay önce satılık daire bulunmuyordu. Yaptığımız daireleri güzel bir şekilde istediğimiz fiyata satabiliyorduk. Nerdeyse daireler yok satılıyordu. Ama şu anda bu olaylardan sonra korktukları için ev ihtiyacı olan ev almıyor, yatırım için almak isteyen almıyor, hiçbir şekilde kimse daire almaya yanaşmıyor. Kimse hiçbir şekilde yatırım yapmıyor. Burada ciddi bir şey var. Hiç kimse rahat değil ve iş yapamıyor. Tek isteğimiz huzurun gelmesidir” dedi.


PİYASAYI İNŞAAT SEKTÖRÜ AYAKTA TUTUYOR

Kilis’te yeni konutlar göz kamaştırıyor. İnşaat sektörünün piyasayı ayakta tuttuğunu söyleyen Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Arslan, “Geçen yıl 220 bin liraya satılan...