19 / 05 / 2024

kimler Akdi haleftir

kimler Akdi haleftir

Akdi halef nedir? 2b arazileri ile ilgili esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliğine göre kimlere akdi halef denir? İşte akdi halefiyet ile ilgili hükümler..

Vergi yapılandırma başvuruları kimler için uzatıldı?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile vergi yapılandırma başvuruları 30 Kasım'a kadar uzatıldı. Peki, vergi yapılandırma başvuruları kimler için uzatıldı?

Emlak Konut kampanyasıyla kimler ev alıyor?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ekonomiye can suyu olması için Emlak Konut GYO tarafından ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası’ başlatılmıştı. Peki bu kampanyadan kimler ev alıyor? Sorunun cevabı haberimizde...

Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile konutta yüzde 18 uygulanan KDV'lerin yüzde 8'e çekilme kararı alındı. Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

TOKİ 2016 indirim kampanyasına kimler başvurabilir?

TOKİ'nin 2016 yılı indirim kampanyası 22 Ağustos'ta başlıyor. Peki TOKİ 2016 indirim kampanyasına kimler başvurabilir?

Site yönetimleri ne zaman, nasıl, kimler tarafından kurulur?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " Site yönetimleri ne zaman, nasıl, kimler tarafından kurulur " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Konut sahipleri mart ayında emlak vergilerinin ilk taksitlerini ödemeye başladı süre mayıs sonuna kadar devam edecek. Konutu olup da kimler vergi ödemekten muaf? Yazımızda ilk olarak ev hanımları ve işsizlere yönelik avantajlara yer veriyoruz.

Konut kredisinde akdi faiz oranı nedir?

Konut kredisi kullanma sürecinde akdi faiz oranı ile yıllık maliyet oranına ilişkin bilgilerine sözleşme öncesi bilgi formunda da yer veriliyor. Peki, konut kredisinde akdi faiz oranı nedir?

2016'da çevre temizlik vergisi ödeyenler kimler?

Çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2016 yılına ait vergi ödemelerine 1 Mart'ta başlandı. İlk taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, 2016'da çevre temizlik vergisi ödeyenler kimler?

2016'da emlak vergisi ödeyenler kimler?

1 Mart 2016 tarihi itibariyle başlayan gayrimenkul vergilerinin başında emlak vergisi bulunuyor. Bu verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, 2016'da emlak vergisi ödeyenler kimler?

Kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Gayrimenkullerin sene içerisinde kiraya verilmesi, bir sonraki sene vergi mükellefiyeti doğurabiliyor. Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

İlçe belediyeleri tahsilat vezneleri yarından itibaren emlak ve çevre temizlik vergisi tahsilatlarına başlayacak. 2016 yılında emlak vergileri zamlı olarak ödenecek. Peki, bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

2016'da kimler kira gelir vergisinden muaf?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken kira gelir vergisini kimi gelir sahipleri ödemiyor. Kanunen vergiden muaf sayılıyor. Peki, 2016'da kimler kira gelir vergisinden muaf? Kira gelir vergisi muafiyet sınırı nedir?

Müteahhitlik belgesini kimler alabilir?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, müteahhitlik belgesini kimler alabilir? Kimler müteahhit olabilir? İşte müteahhitlik için gerekenler..

kimler Akdi haleftir Haberi

kimler Akdi haleftir

Akdi halef nedir?

Akdi halef, 2b arazileri ile ilgili esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliğine göre doğrudan satış işlemlerinde taşınmazı kullanıcılarından satın aldığını Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra noter tarafından düzenlenen muvafakatnameyle belgeleyen kişilere deniyor.


Kadastro tutanaklarında veya güncelleme listelerinde kullanıcı ve/veya muhdesat sahibi olarak bildirilen kişilerin haklarını, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra noterde düzenlenecek muvafakatnameyle kendisine devrettiğini belgeleyen akdi haleflerin başvuruları İdarece kabul edilecektir.

Kullanıcılar ve/veya muhdesat sahipleri, İdareye başvuru yaptıktan sonra da haklarını noterde düzenlenen muvafakatnameyle akdi haleflere devredebileceklerdir. Kullanıcıların ve/veya muhdesat sahiplerinin, başvurubedeli yatırmamaları halinde, bu bedel akdi haleflerden tahsil edilecektir. İdarece, tebligat ve satış işlemi akdi halefe yapılacaktır.


Başvuruda istenilecek belgeler

MADDE 7 – (1) Başvuru sahiplerinden;

a) Satın alma talebini içeren örneği bu Genel Tebliğin ekinde (EK-2/A) yer alan...