03 / 05 / 2024

kimler arazi emlak vergisi öder

kimler arazi emlak vergisi öder

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki, arazi emlak vergisini kimler öder? Arazi emlak vergisinin mükellefiyeti ne zaman sona erer?

Emlak piyasasındaki hareketlilik tarım arazilerini vurdu! Çiftçiler artık arazi alamıyor!

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin tarım arazilerini de etkilediğini belirterek çiftçilerin arazi almakta güçlük çektiğini açıkladı.

Milli Emlak iki ilde 19 arsa ve arazi satacak! 

Milli Emlak iki ilde yer alan 19 adet arsa ve arazi için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ilanları...

Milli Emlak 2 ilde arsa ve arazi satıyor! 33 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde arsa ve arazi satıyor. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedelleri 60 bin TL ve 33 bin TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan iki ilde satılık 8 arsa ve 3 arazi!

Milli Emlak Müdürlüğü Konya Ahırlı'da 2 arazi ve 8 arsa, Muğla Seydikemer'de ise 1 adet arazi satacak. Satış ihaleleri 8 Ocak ve 11 Ocak'ta yapılacak.

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Milli Emlak Şefliği o ilde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak!

Milli Emlak Şefliği, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak. İlgili taşınmazların fiyatları açıklandı.

Milli Emlak'tan yüzde 20 indirim ve taksitle 96 bin 400 metrekare arazi!

Yeşilova Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Burdur Yeşilova'daki araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi için yüzde 20 indirim imkanının yanı sıra taksit imkanı da sağlanıyor.

Evi, arsası, arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte vergi rehberi...

Emlak vergisi kapsamında 2'nci taksit ödemelerinin son günü 30 Kasım. Peki emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Milli Emlak'tan Konya'da taksitle arazi!

Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan 30 bin 352 metrekare alana sahip araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi için taksit imkanı sağlanıyor.

Milli Emlak'tan Bursa Nilüfer'de satılık arazi!

Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ertuğrulgazi Emlak Müdürlüğü, Bursa Nilüfer'de yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 29 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak, o ilde yüzde 20 indirimli ve taksitli arazi satacak!

Kastamonu ili, Seydiler ilçesi, Seydiler Milli Emlak Şefliği tarafından bir arazi satılacak. Yüzde 20 indirimli ve taksitle satılacak arazi için 28 Kasım’da ihale düzenlenecek.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemelerini son güne bırakmayın!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri dün itibarıyla resmen başladı. Peki emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisini kimler ödemez? İşte emlak vergisi muafiyet şartları ile ilgili detaylar...

Kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte 2023 emlak vergisi muafiyeti

Ev sahipleri, her sene mayıs ve kasım aylarında iki taksit olacak şekilde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Bazı durumlarda ise emlak vergisinden muaf olunabiliyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte emlak vergisi muafiyeti...

kimler arazi emlak vergisi öder Haberi

kimler arazi emlak vergisi öder

Arazi emlak vergisini kimler öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Kanunda adı geçen araziler; Sınırları yeterli vasıtalarla belirlenmiş, yatay ve düşey sınırları bulunan yeryüzü parçası olarak karşımıza çıkıyor.


Arazi emlak vergisini ödeyenler:

-Arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. 


-Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. 


-Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Arazi emlak vergisi ne zaman sona erer?

Vergiye tabi iken muaflık şartlarını kazanan araziden dolayı mükellefiyet, bu olayın vukubulduğu tarihi takibeden taksitten itibaren sona erer.


Kanunların verdiği yetkiye dayanılarak tasarrufu yasak edilen arazinin vergisi, mükelleflerce keyfiyetin vergi dairesine bildirilmesi veya vergi dairesince re'sen tespit edilmesi üzerine, yasaklama tarihini izleyen taksitlerden itibaren bu hallerin devam...