15 / 05 / 2024

kimler çevre vergisi öder

kimler çevre vergisi öder

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinin karşılığında çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki çevre vergisini kimler öder? Kiracılar da çevre temizlik vergisi mükellefi oluyor mu? İşte sorularınızın yanıtı...

Çevre vergisini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında düzenlenen çevre vergisini kim öder? Çevre temizlik vergileri, nasıl tahsil ediliyor? Vergilerin ne zaman ödenmesi gerekiyor. İşte Belediye Gelirleri kanunu hükümleri...

Kimler emlak vergisi ödemez? Kirada oturan emekliler dikkat! İşte emlak vergisi ödememek için yapılması gerekenler!

31 Mayıs tarihi itibarıyla sona eren emlak vergisi ödemelerinden muaf olan bir kesim bulunuyor. Peki kimler emlak vergisi ödemez? İşte muafiyet detayları...

Arsası ve evi olan emekliler aman dikkat: Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman, kimler emlak vergisi ödemez? 

Arsası ve evi olan emeklilerin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf, kimler emlak vergisi ödemez? 

Evi, arsası olan emekliler dikkat: Emlak vergisi muafiyet şartları neler? Kimler emlak vergisi ödemez? 

EYT düzenlemesiyle 2023 yılında emekli olanlardan koşulları sağlayanların bu sene emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği merak ediliyor. Peki emlak vergisi muafiyet şartları neler? Kimler emlak vergisi ödemez? 

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Emlak vergisi nedir? Kimler emlak vergisi ödemez?

Emlak vergisi, ev sahibi olan kişileri yakından ilgilendiren bir konudur. Emlak vergisi bazı durumlarda ödenir ve bazı durumlarda ise ödenmez. Ev sahiplerinin ödeme yapıp yapmaması gerektiği de bazı durumlara göre belirlenmektedir.

Tapu sahipleri için geri sayım başladı! Ödemeyenlere resmen ceza var! Sakın bu tarihi gözden kaçırmayın!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Peki kimler emlak vergisi öder, kimler emlak vergisinden muaf? İşte merak edilenler...

Tapu sahipleri bu tarihe dikkat! Siz de indirimden faydalanabilirsiniz! 

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksit ödemesinde sona geliniyor. Peki kimler emlak vergisi indiriminden faydalanabiliyor? İşte emlak vergisi ile ilgili merak edilenler...

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor! Kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisinin ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2022 tarihinde sona eriyor. Peki kimler emlak vergisi ödemez? Emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte merak edilen ayrıntılar...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Kimler emlak vergisi ödemez 2022?

Gayrimenkuller için ödenen emlak vergisini bazı mal sahipleri ödemiyor. Peki, kimler emlak vergisi ödemez 2022? Emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir?

Emlak vergisini kimler ödemiyor? İşte 10 soruda emlak vergisi muafiyeti...

Emeklilerden emlak vergisi alınmıyor, peki tüm emekliler buna dahil mi? Kimler emlak vergisi ödemekle yükümlü değildir?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! 2 gün sonra başlıyor! 

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisinde ilk taksit ödemelerinin 1 Mart - 31 Mayıs tarihleri arasında yapılması gerekiyor. Peki kimler emlak vergisi ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İndirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında ödenecek. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar? Kimler yararlanabilir?

kimler çevre vergisi öder Haberi

kimler çevre vergisi öder

Çevre vergisini kimler öder?

Çevre temizlik vergisi,  konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor. Vergi, belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak alınıyor. Peki çevre vergisini kimler öder? Kiracılar çevre vergisi öder mi?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, vergiyi belediyelerin sunduğu çevre temizlik vergilerini ödemek ile yükümlü oluyor. Buna göre, bu hizmetten yararlananın kiracı olması durumunda; kiracılar çevre vergisini ödüyor.


Konutlar için vergi bedeli su faturalarına yansıtılıyor; işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ise belediyeye giderek verginin ödenmesi gerekiyor. 


Belediyeye yapılan bu ödeme iki taksit halinde ödenebiliyor. 2013 yılı vergi takvimine göre çevre vergisinin ikinci taksitleri Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna göre, çevre vergisinin bu hafta içerisinde ödenmiş olması gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi ikinci taksit ödeme zamanı

Birinci taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen...