29 / 04 / 2024

kimler İndirimli çevre temizlik vergisi öder

kimler İndirimli çevre temizlik vergisi öder

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince belediyeye ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Çevre temizlik vergisinde "indirimli" tarife de bulunuyor. Peki, kimler indirimli çevre temizlik vergisi öder?

İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması 2014!

Çevre temizlik vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması 2014...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

İndirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında ödenecek. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar? Kimler yararlanabilir?

2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sunuluyor. Peki 2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek? İşte tüm merak edilenler...

2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşümde kira yardımı veriliyor. Buna göre, 2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenleme yapıldı. Buna göre, 2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri için ödenmesi gereken çevre ve temizlik vergisini kimler öder? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek?

Konut ve işyeri için ödenen vergiler arasında olan çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi Mart ayı itibari ile başladı. Peki Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir?

1 Kasım itibari ile başlayan ve 30 Kasım'da sona erecek olan çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir? Kimler vergi mükellefi olur?

7 soruda çevre temizlik vergisi 2.taksit ödemeleri!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi 2017 2.taksit ödemeleri Kasım ayının sonuna devam ediyor. Peki kimler ne kadar vergi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

3 soruda çevre temizlik vergisi muafiyeti!

Belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için ödenen çevre temizlik vergisinde bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, kimler hangi durumlarda vergiden muaf olabilir? İşte 3 soruda çevre temizlik vergisi muafiyeti..

2016'da çevre temizlik vergisi ödeyenler kimler?

Çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2016 yılına ait vergi ödemelerine 1 Mart'ta başlandı. İlk taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, 2016'da çevre temizlik vergisi ödeyenler kimler?

Bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

İlçe belediyeleri tahsilat vezneleri yarından itibaren emlak ve çevre temizlik vergisi tahsilatlarına başlayacak. 2016 yılında emlak vergileri zamlı olarak ödenecek. Peki, bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

kimler İndirimli çevre temizlik vergisi öder Haberi

kimler İndirimli çevre temizlik vergisi öder

Kimler indirimli çevre temizlik vergisi öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince belediyeye ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Çevre temizlik vergisi belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor.


Çevre temizlik vergisinde "indirimli" tarife de bulunuyor. Peki, kimler indirimli çevre temizlik vergisi öder?


2464 sayılı Kanunun mükerrer 44 üncü maddesinin on ikinci fıkrasında, “Bakanlar Kurulu; beşinci fıkradaki tarifede yer alan bina gruplarını belirlemeye ve bu maddenin dördüncü ve beşinci fıkralarında yer alan tutarları yöreler, belediyelerin nüfusları ve bina grupları itibarıyla ayrı ayrı dörtte birine kadar indirmeye veya yarısına kadar artırmaya yetkilidir.” hükmü yer alıyor. 


Bu hükmün verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 2005/9817 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının(3) 7 nci...