28 / 04 / 2024

kimler kooperatif denetçisi olabilir

kimler kooperatif denetçisi olabilir

Kooperatiflerin tüm faaliyetlerinin mevzuat hükümleri, kanun, tüzük, yönetmelik, anasözleşme, genel kurul kararları ve iyiniyet esaslarına uygunluğu denetçi tarafından araştırılıyor. Peki, kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları nelerdir?

Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaşlardan kimler faydalanacak?

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı netleşti. Peki, Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...

İŞKUR duyurdu! En az ilkokul mezunu 20 bin 353 beden işçisi ilanı yayımladı! Hemen başvurun! İşte başvuru ekranı

İŞKUR üzerinden en az ilkokul mezunu 20 bin 353 beden işçisi ilanı yayımladı. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? İşte İŞKUR beden işçisi alımı ilanı detayları...

Sitelerde kimler denetçi olabilir? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, yazlık evi eşinin üzerine olması nedeniyle denetçi olarak seçilip seçilemeyeceği sorusu soruldu.

Akmerkez GYO, PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Akmerkez GYO'nun PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi'nin bağımsız denetçisi olarak seçilmesine ilişkin Genel Kurul Kararının 18 Mayıs 2021 tarihinde tescil edildi.

Akiş GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şrketi'nin Akiş GYO'nun bağımsız denetçisi olarak seçilmesine ilişkin Genel Kurul Kararı, Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanarak tescil edildi. 

Esas Gayrimenkul'ün acı günü! Sami Vodina vefat etti!

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve denetçisi Sami Vodina vefat etti. Esas Holding taziye ilanı yayınladı.

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile jeoloji mühendisinin proje ve uygulama denetçisi göreviyle çekirdek personel olarak istihdam edilmesi zorunlu olacak. 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan konut kredisi kampanyasında fırsatçılığa tepki!

Kamu bankalarının uygun koşullu konut kredisi kampanyasını başlatması ile beraber konut fiyatları bir anda arttı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç "Fırsatçılık yapan, karaborsacılık yapan veya açgözlülük yapanların eninde sonunda hukuk yakasına yapışır" dedi.

Şeref Malkoç: Elazığ yeniden imar edilecek!

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ deprem bölgesine giderek incelemeler yaptı. Malkoç, incelemelerin ardından beraberindeki heyetle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ı ziyaret etti.

Malatya ve Elazığ depreminde usulüne uygun yapılmış binalarda hasar yok! 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ depremiyle ilgili olarak, usulüne göre yapılmış ve sağlam olan yapılarda hasar olmadığını belirtti ve "Türkiye geçmişte yaşadığı sıkıntılardan tecrübe ve deneyim edindi" dedi...

Sami Vodina kimdir?

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve denetçisi Sami Vodina kimdir? Sami Vodina bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? İşte Sami Vodina'nın biyografisi...

Şeref Malkoç: Kanal İstanbul, kurumumuzun alanınına giriyor!

Kamu Başdenetçisi Malkoç, "Kanal İstanbul konusu idari bir karardır. Bir milletvekili arkadaşımız, geniş bir dilekçeyle Kanal İstanbul ile ilgili müracaat etti. Bakacağız" dedi...

İmar denetçisi sayısı artıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmayla mücadele amacıyla ülke genelinde görev yapan 2 bin 100 imar denetçisine yenileri eklenecek.

kimler kooperatif denetçisi olabilir Haberi

kimler kooperatif denetçisi olabilir

Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları!

Kooperatiflerin tüm  faaliyetlerinin mevzuat hükümleri, kanun, tüzük, yönetmelik, anasözleşme, genel kurul kararları ve iyiniyet esaslarına uygun olup olmadığının araştırılması için yapılan tüm çalışmaları denetçiler yürütüyor. Peki kimler kooperatif denetçisi olabilir?


Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre kooperatiflere, denetçi olabilmek için şu şartlar aranıyor:


Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları..

1. Türk vatandaşı olmak 


2. Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından ya da Kooperatifler Kanunu hükümlerine göre mahkum olmamak 


3. Aynı zamanda kooperatifin yönetim kurulu üyesi olmamak 


4. Aynı...