27 / 11 / 2024

kimler Veraset ve İntikal Vergisinden muaf

kimler Veraset ve İntikal Vergisinden muaf

Veraset ve İntikal Vergisinden kimler muaf tutuluyor? Sorunuzun yanıtı ve konu ile ilgili Veraset ve İntikal Vergisi kanunu kapsamında yer alan hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Veraset ve İntikal Vergisi muafiyeti 2021!

Miras kalan vatandaşlar, intikal eden bu miras için vergi ödüyor. Peki, mirasçıların 2021 yılında ne kadar vergi ödemesi gerekiyor? Kimler vergi mükellefi? İşte Veraset ve İntikal Vergisi muafiyeti 2021...

Veraset ve İntikal Vergisi muafiyeti 2020!

Miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini ödüyor. Peki, mirasçıların 2020 yılında ne kadar vergi ödemesi gerekiyor? Kimler vergi mükellefi? İşte Veraset ve İntikal Vergisi muafiyeti 2020...

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 7 gün!

Halk arasında miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi 3 sene boyunca senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 30 Kasım'da bitecek veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 7 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 8 gün!

Veraset ve intikal vergisi, menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde mirasçılardan tahsil ediliyor. Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 8 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince miras kalan taşınmaz mallar için ödeniyor. Ödemeler Kasım ayı sonunda bitecek. Buna göre, veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor.Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor..

2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti ödemeleri de 1 Kasım itibariyle başladı. Vergi ödemeleri ay sonunda sona erecek. Buna göre, 2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi dilekçesi 2015!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye’de bulunan malların; ölüm, bağış ya da herhangi bir şekilde karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi sonucu ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi dilekçesi..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015!

Veraset ve intikal vergisi menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015 ne zaman ödenir?

Veraset ve intikal vergisinin tarhı!

Veraset ve İntikal Vergisinin matrahı, intikal eden malların Vergi Usul Kanununa göre bulunan değerleri oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisinin tarhı nedir, Veraset ve intikal vergisinin tarhı nasıl belirlenir?

Veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince vergi, 3 sene boyunca senede iki eşit taksit olmak üzere toplamda 6 taksitte ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar?

Veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kasım ayı itibariyle verginin 2. taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. 2015 yılı vergi takvimine göre veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı..

kimler Veraset ve İntikal Vergisinden muaf Haberi

kimler Veraset ve İntikal Vergisinden muaf

Veraset ve İntikal Vergisinden kimler muaf tutuluyor?

Veraset ve İntikal Vergisi Kanununa göre bu vergiden kimi gerçek ve tüzel kişiler muaf tutuluyor. Söz konusu muafiyetlikler, kanunun 3. maddesinde şu şekilde sıralanıyor;


Muafiyetler:

Madde 3 – 

Aşağıda yazılı şahıslar Veraset ve İntikal Vergisinden muaftır:

a) Amme İdareleri, emekli ve yardım sandıkları, sosyal sigorta kurumları, umumi menfaata hadim cemiyetler, siyasi partiler ve bunlara ait olan veya bunların aralarında kurdukları teşekküllerden Kurumlar Vergisine tabi olmayanlar;


b) Yukarıda ki fıkrada sayılanlar dışında kalan hükmi şahıslara ait olup umumun istifadesi için ilim, araştırma, kültür, sanat, sıhhat, eğitim, din, hayır, imar, spor gibi maksatlarla kurulan teşekküller;


c) Yabancı Devletlerin Türkiye'de bulunan elçi, maslahatgüzar ve konsolosları (Fahri konsoloslar hariç) ile elçilik ve konsolosluklara mensup olan ve o Devletin tabiiyetinde bulunun memurları ve Türkiye'de...