04 / 05 / 2024

kimlik bildirme kanunun uygulanması ile ilgili yönetmelik

kimlik bildirme kanunun uygulanması ile ilgili yönetmelik

Kimlik Bildirme Kanunu'na göre apartmanlarda oturan ve çalışan kimselerin kimliklerini yönetime bildirmeleri gerekiyor. Apartman yönetimine kimlik bildirimi ile ilgili hükümler haberimizde yer alıyor...

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kira sözleşmelerinde flaş düzenleme!

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kira sözleşmesinin bir nüshasının ev sahibi ve yönetici tarafından en yakın kolluk kuvvetine tesliminin zorunlu kılınması amaçlanıyor.

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kira sözleşmesinin bir nüshasının ev sahibi ve yönetici tarafından en yakın kolluk kuvvetine tesliminin zorunlu kılınması amaçlanıyor.

Günübirlik ev kiralayanlara 72 bin lira ceza!

Zonguldak'ta, günübirlik kiralanan daireler yapılan denetim kapsamında, kimlik bildirme sistemine kayıtlı olmayan konutun sahibine toplamda 72 bin 100 TL para cezası kesildi.

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji kimlik belgesini kimler verebilir? 

Enerji kimlik belgesi olmayan binaların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım,satım ve kiralanması yapılamayacak. Peki enerji kimlik belgesini kimler verebilir. 

Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalarda zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi alınması için son 5 aya girildi. Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım veya kiralanması yapılmayacak. Peki enerji kimlik belgesi nasıl alınır? 

Enerji kimlik belgesi için son viraj! 

Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalarda alınması yasal zorunluluk olan enerji kimlik belgesi uygulamasında son 5 aya girildi. Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda alım, satım veya kiralama yapılamayacak. 

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tüm binaların Enerji Kimlik Belgesi alması gerekiyor!

Türkiye'deki tüm binaların 8 ay içerisinde Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması gerekiyor. EKB'si olmayan binalarda alım, satım ve kiraya verme işlemleri yapılamayacak.

Enerji Kimlik Belgesi konutta satış ve kiralamayı kolaylaştırıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özhan Yurtseven, binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne göre 1 Ocak 2011 tarihi itibari ile tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkarılmasının zorunlu hale geldiğini hatırlattı.

Yapılara kimlik kartı verilmesine ilişkin kanun teklifi komisyonda!

Yapılara kimlik kartı verilmesine ilişkin, İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Komisyona havale edildi..

Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 742 bini aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, binaların enerji kullanımı, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile sera gazı salınımını gösteren Enerji Kimlik Belgesi verilen bina sayısı 742 bin 940 oldu.

kimlik bildirme kanunun uygulanması ile ilgili yönetmelik Haberi

kimlik bildirme kanunun uygulanması ile ilgili yönetmelik

Apartman yönetimine kimlik bildirimi!

26 Haziran 1973 yılında kabul edilen 1774 kanun sayılı Kimlik Bildirme Kanunu ve uygulama yönetmeliğine göre konutlarda oturan ve çalışanların kimlik bilgilerini; bildirim formu ile yöneticilerine iletmeleri gerekiyor.


Yöneticiler de kendilerine iletilen bu bildirimleri de muhtara ve karakola vermekle yükümlü oluyor. Buna bağlı olarak, bu sorumluluğu yerine getirmeyen yöneticiyi 1 TL'lik ceza bekliyor.


Kanunda yer alan konu ile ilgili hükümler aşağıda sıralanıyor.


Konutlarda çalışanların ve oturanların bildirilmesi..

A - Çalışanlar

Ortak hizmetlerde çalışanlar-Yükümlü

Madde 11 - Bağımsız bir bölüm teşkil eden konutların sahip veya kiracıları ile, kat mülkiyetine tabi taşınmaz mallarda yönetici veya yönetim kurulunun bu konuda yetkili kıldığı bir üye tarafından; kapıcı, kaloriferci, bekçi ve telefoncuların ve benzeri idari, teknik ve yardımcı hizmetlerde çalıştırılanların kimlikleri, iki örnek ÇALIŞANLARA AİT KİMLİK BİLDİRME...