12 / 05 / 2024

Kınık Yayakent Köprüsü

Kınık Yayakent Köprüsü

Kınık'ta Aralık ayında etkili olan aşırı yağış sonucu Yayakent Mahallesi Kırgeçit Deresi üzerinde bulunan ayakları zarar görüp ulaşıma kapanan köprü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla yeniden yapılarak menfez geçişi ulaşıma açıldı.

Boğaziçi Köprüsü'nün yüz yıllık hikayesi!

İstanbul Boğazı üzerinde ilk asma köprü olan Boğaziçi Köprüsü için, ilk ciddi teşebbüs Sultan Abdülhamit devrinde edilmiş. 1900 yıllarında Almanlar, köprünün ayak yerlerinde sondaj çalışmaları dahi yapmışlar.

Nissibi Köprüsü'nün iki yakasının birleşmesine 6 metre kaldı!

Nissibi Köprüsü'nün iki yakasının birleşmesine 6 metre kaldı. İstanbul’da bulunan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nün iki yakasının birleşmesine altı metre kaldı.

Nissibi Köprüsü'nün iki yakası kavuşuyor!

İstanbul'da bulunan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye'nin üçüncü büyük köprüsü olan Atatürk Barajı üzerindeki Nissibi Köprüsü'nün iki yakasının birleşmesine altı metre kaldı.

Nissibi Köprüsü'nün bitimine 6 metre kaldı!

İstanbul'da bulunan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye'nin üçüncü büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nün iki yakasının birleşmesine altı metre kaldı...

1968 yılında Boğaziçi Köprüsü, Severn Köprüsü'nün bir benzeri olacakmış!

1968 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün planlarını, Frecman Fox and Partners firması hazırlayacakmış. Boğaziçi Köprüsü, İngiltere'de Severn Nehri üzerinde bulunan Severn Köprüsü'nün bir benzeri olacakmış ve 350 milyon liraya mal olacakmış.

1968 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün ihalesi yapılacakmış!

1968 yılında Bayındırlık Bakanı Orhan Alp, Boğaziçi Köprüsü'nün 1968 yılında ihaleye çıkarılacağını ve 1973 yılında tamamlanacağını açıklamış. Köprü yaklaşık olarak 300 milyon liraya mal olacakmış.

Tarihi Kasım Bey Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Abbasiler döneminde inşa edilen ve geçen yüzyıllara rağmen halen kullanıma açık olan tarihi Kasım Bey Köprüsü'nün restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

3. Boğaz Köprüsü'nün 322 metrelik ayakları tamamlandı!

İstanbul Sarıyer Garipçe Köyü ile Anadolu Yakası'nda Beykoz Poyrazköy arasında yapımı süren 3'üncü boğaz köprüsünün ayakları tamamlandı. Köprünün 322 metrelik ayaklarından çekilen Boğaz manzarası fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün çalışmaları havadan görüntülendi!

İstanbul’un 3. Boğaz Köprüsü olan Yavuz Sultan Mehmet Köprüsü’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprünün ayakları ‘A’ şeklini aldı bile. Köprünün inşaat çalışmaları havadan görüntülendi...

Bodrum Köprüsü'nü kurtaracak çevreyolu proje aşamasında!

Bergama'da üzerinden ağır tonajlı TIR'ların geçmesi nedeniyle tehlikede olan 2 bin yıllık Bodrum Köprüsü için adım atıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Yeni Asır'ın gündeme getirdiği köprüyü rahatlatmak için proje hazırlandığını açıkladı

1964 yılında Galata Köprüsü'nün ayakları 70 santim yükseltilmiş!

1964 yılında Galata Köprüsü'nün ayakları 70 santim yükseltilmiş. Tarihi Köprü'nün Karaköy tarafındaki ayakları 70 santim yükseltilerek, daha önce stabilize bir yolla yükseltilen Karaköy Meydanı'na bağlanmış.

Çamçavuş Köprüsü'nün tırla yolculuğu, havadan görüntülendi!

Kars'ın Susuz ilçesinde 115 yıl önce Ruslar tarafından yaptırılan 60 metre uzunluğundaki Çamçavuş Köprüsü'nün, hidrolik sistem aracılığıyla 21 kilometre mesafedeki Kars Çayı'nın üzerine yerleştirilme anı, helikopter kamerayla görüntülendi

Bakan Elvan: İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün silüeti 4-5 ay sonra görülecek!

Ulaştırma Bakanı Elvan, dünyanın 4’üncü büyüğü İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün silüetinin 4-5 ay sonra görüleceğini, açılışın 2015 yılı sonunda olacağını bildirdi. Köprünün temeli 29 Ekim 2010 yılında atılmıştı.

Kınık Yayakent Köprüsü Haberi

Kınık Yayakent Köprüsü


Kınık'ta Aralık ayında etkili olan aşırı yağış sonucu Yayakent Mahallesi Kırgeçit Deresi üzerinde bulunan ayakları zarar görüp ulaşıma kapanan köprü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla yeniden yapılarak menfez geçişi ulaşıma açıldı. Köprünün Büyükşehir sorumluluğunda olmasına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin köprü yapımı için yavaş kaldığını belirten Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer konuyu Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na aktardı. Bakan Eroğlu'nun talimatıyla köprünün yeniden yapımı başlatılarak ulaşıma açıldı.


Kınık Eroğlu'na minettar


Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, " Vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması için Devlet Su İşlerinin katkısıyla menfez geçişi tamamlanarak köprü kullanıma açıldı. Menfez geçişinin yapımında emeği olan başta sayın Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere Devlet Su işleri Yetkilileri ve Kınık Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.



Yeni...