08 / 05 / 2024

kira akdinin kiracı tarafından feshi

kira akdinin kiracı tarafından feshi

Mal sahibinin, kira sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdirme hakkı bulunmuyor. Ancak on yıl geçtikten sonra, fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Peki, kira akdinin kiracı tarafından feshi mümkün mü?

Kira akdinin haklı nedenle feshi!

Kiralayan ve kiracının aralarında imzaladığı kira akdi taraflara karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Mal sahibi kiracısını haklı nedenler olmadıkça çıkaramıyor. Peki, kira akdinin haklı nedenle feshi esasları nelerdir?

Kira akdinin kiracı tarafından feshi!

Kira akdinin kiracı tarafından feshi Borçlar Kanunu'nun 249 ve 250. maddeleri uyarınca bazı koşullar altında mümkündür. Peki bu koşullar nelerdir? sorusunun cevabı için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

Boğaz manzaralı evde 7 bin TL kira ödeyen kiracısına, ev sahibinden isyan! Evime çöktü!

Kiracı ev sahibi arasında büyük gerginliğe sebep olan kira bedellerine bir yenisi eklendi. Bir ev sahibi, Boğaz manzaralı evinde oturan kiracısının  7 bin TL kira ödediğini söyledi. Ev sahibi 'evime çöktü' diyerek isyan etti...

Demet Akalın'a mağdur ev sahiplerinden destek geldi: 'Bizim tarafımızda bir ünlüyü görmek harikulade bir şey'

Ev sahibi-kiracı kavgalarında sular durulmazken ünlü şarkıcı Demet Akalın da yaşadığı mağduriyeti dile getirmişti. 5 bin TL kira ödeyen kiracısına sert çıktı başlığıyla yaptığımız haber paylaşımına yorum yapan Demet Akalın'a diğer ev sahiplerinden de destek mesajları geldi.

Demet Akalın 5 bin TL kira ödeyen kiracısına sert çıktı: 'Sen kimsin? Ev benim'

Ülkemizde son dönemlerde ciddi bir sorun olan ev sahibi-kiracı gerilimi şarkıcı Demet Akalın'a da yansıdı. Demet Akalın 5 bin lira kira ödeyen kiracısına sert çıktı. "Sen kimsin?" dedi.

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Fahiş kira ve tahliye krizlerinde depozito ayrıntısı: Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri düşük kira bedellerinden, kiracılar ise fahiş zamlardan şikayetçi. 1 milyon takipçili nerde o eski tivitler isimli bir sayfa, X sosyal medya hesabından yeni bir örneği paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Kiracılar aman dikkat, ev sahibinin oyununa gelmeyin!

Ev sahiplerinin yaptığı kira oyunu kiracıları zor durumda bırakıyor. Kiracısını evden çıkarmayı düşünen ev sahiplerinin yaptığı yöntemler şaşkınlık yaratıyor.

Astronomik kira bedellerine kiracılardan tepki: Uzun vadede kalıcı bir çözüm getirilmeli!

Antalya’da üçüncü defa bir araya gelen 'Kiracılar Dayanışma Platformu' üyeleri, artan kira fiyatlarına tepki gösterdi ve uzun vadede kalıcı bir çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Kiracı son ay kira öder mi?

Kiracılar belli bir miktar karşılığında oturacakları konutu, ev sahiplerinden kiralarlar. Peki kiracı, evden çıkarken son ay kira öder mi? İşte detaylar!

Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?

Kiracılar, ev sahibine her ay anlaştığı kira bedelini vermektedir. Ancak bu durum gecikir ya da uzun bir süre ödenmez ise ne olur? Peki “Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?” İşte detaylar!

Kira stopajı yılda kaç kez ödenir?

Kira stopajı kiracıları ve mülk sahiplerini ilgilendiren önemli bir konudur. Bu konu nezdinde kira stopajına dair yöneltilen sorular ve cevapları…

kira akdinin kiracı tarafından feshi Haberi

kira akdinin kiracı tarafından feshi

Kira akdinin kiracı tarafından feshi mümkün mü?

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 


Borçlar Kanunu gereğince; kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor. Peki, kira akdinin kiracı tarafından feshi mümkün mü?


Kira akdinin kiracı tarafından feshi..

Kanunen belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı...